Bela kuća pripremila brojne podsticaje kako bi ubrzala vakcinaciju

Svakom vakcinisanom Amerikancu po krigla piva

AnalizaSvetU fokusuVesti

2.6.2021 22:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Svakom vakcinisanom Amerikancu po krigla piva Svakom vakcinisanom Amerikancu po krigla piva
Bela kuća najavila je brojne podsticaje za sve one koji se odluče da se vakcinišu, u nastojanju da dostignu zacrtani cilj da se 70... Svakom vakcinisanom Amerikancu po krigla piva

Bela kuća najavila je brojne podsticaje za sve one koji se odluče da se vakcinišu, u nastojanju da dostignu zacrtani cilj da se 70 odsto odraslih Amerikanaca bar delimično vakciniše do 4. jula.

Do 2. juna ove godine, oko 63,8 odsto odraslih Amerikanaca primilo je, prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, bar jednu dozu vakcine. Da bi se postigao zacrtani cilj Bele kuće potrebno je da se u narednih mesec dana vakciniše bar 625.000 ljudi dnevno.

Poznati proizvođač piva Anheuser-Busch najavio je da će, ukoliko se do 4. jula postigne zacrtani cilj Bele kuće, sve odrasle, preko 21. godine starosti častiti kriglom piva, mada još uvek nije objavljeno kako će te količine i distribuirati.

Dodatni podsticaji koje je Bela kuća najavila su i organizovanje nagradne igre za karte NASCAR-a za 2022 DAYTONA 500, mogućnost da vakcinisani dobiju 50 karata za naredni Super Bowl, besplatne ulaznice za utakmice MLB za sve one koji se vakcinišu u junu, šansu za osvajanje karata za MLS All Star 2021 utakmicu, šansu da vakcinisani osvoje krstarenje, Super Bowl karte ili novčane nagrade od CVS, godinu dana besplatnih letova kompanije United Airlinse, besplatnu hranu ili piće kod Vitamin Shoppe.

Administracija Bele kuće udružila se i sa grupom kompanija koje brinu o deci, kako bi dali dodatni podsticaj roditeljima da se vakcinišu. Tu je Grupa za tradiciju učenja, KinderCare, Bright Horizons, IMCA i slično.

Aplikacije za prevoz, poput UBER-a i Lift-a su, takođe, najavile da će svima koji žele da se vakcinišu obezbediti besplatan prevoz do mesta za vakcinaciju.

Prema pisanju američkog lista Business Insider, ankete pokazuju da je izvesnije da će se demokrate mnogo više vakcinisati od svojih kolega – republikanaca. Istraživanje s početka maja ukazuje da je 96 odsto demokrata najavilo vakcinaciju, u poređenju sa 59 odsto anketiranih republikanaca.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...