Podaci državnog zavoda za statistiku TurkSTAT

Sve manje optimizma među turskim privrednicima

PoslovanjePreduzetnikSvetVesti

30.4.2021 17:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Sve manje optimizma među turskim privrednicima Sve manje optimizma među turskim privrednicima
Prema državnom zavodu za statistiku TurkStat, u Turskoj je ovog meseca, u svim ključnim sektorima, zabeležen pad indeksa poverenja, prenosi Daily Sabah. Indeks sektora... Sve manje optimizma među turskim privrednicima

Prema državnom zavodu za statistiku TurkStat, u Turskoj je ovog meseca, u svim ključnim sektorima, zabeležen pad indeksa poverenja, prenosi Daily Sabah.

Indeks sektora trgovine na malo zabeležio je najveći mesečni pad od 5,6 odsto, ali je ostao iznad vrednosti od 103,1 ovog meseca, pokazali su podaci TurkStat. Inače, rezultati vrednosti su u rasponu od 0-200, optimistična vrednost indeksa je iznad 100, a pesimističan izgled iznosa je uvek ispod.

Indeks u građevinskom sektoru skliznuo je sa 3,1 odsto prošlog meseca na 77,3 procenta u aprilu, jer su se smanjile porudžbine i zapošljavanja u naredna tri meseca.

Indeks usluga u aprilu dostigao je 105,5, što je pad za dva odsto u odnosu na mart, pošto se promet potražnje u protekla tri meseca pogoršao, piše Daily Sabah.

Tagovi
TURSKA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...