Barijere ipak ostaju u ključnim sektorima

Sve manje problema u lancima snabdevanja za nemačke privrednike

EUVesti

31.3.2023 09:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Sve manje problema u lancima snabdevanja za nemačke privrednike Sve manje problema u lancima snabdevanja za nemačke privrednike
Problem sa nabavkom materijala za rad u nemačkoj industriji primetno jenjava, pa se u martu 41,6 odsto nemačkih kompanija žalilo na uska grla u... Sve manje problema u lancima snabdevanja za nemačke privrednike

Problem sa nabavkom materijala za rad u nemačkoj industriji primetno jenjava, pa se u martu 41,6 odsto nemačkih kompanija žalilo na uska grla u lancima snabdevanja, upola manje nego prethodnog meseca, navodi se u saopštenju instituta Ifo.

Ključni sektori, automobilska, mašinska i elektroindustrija, i dalje se bore sa nabavkom poluproizvoda i sirovina za proizvodnju. Više od 60 odsto kompanija prijavilo je probleme u ovim sektorima u mesečnom istraživanju Ifo, piše Seebiz.

„Barijere u nabavci ostaju u važnim sektorima privrede“, rekao je glavni istraživač instituta Klaus Volrabe (Klaus Wohlrabe).

On, međutim, ocenjuje da će se trend popuštanja u globalnim trgovinskim lancima u narednim mesecima proširiti i na problematičnije sektore.

  • TATJANA

    1.4.2023 #1 Author

    Oni su se debelo izvukli iz ove cele krize

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...