Prema podacima konsultantske kuće iz UAE

Abu Dabi, nova destinacija za milijardere

LifestyleLuksuzSvet

11.12.2023 18:17 Autor: Vladimir Jokanović 3

Abu Dabi, nova destinacija za milijardere Abu Dabi, nova destinacija za milijardere
Abu Dabi postao je novo utočište za milijardere, pokazuju podaci konsultantske firme za upravljanjem imovinom M/HQ. Trenutno je u slobodnoj ekonomskoj zoni ADGM u... Abu Dabi, nova destinacija za milijardere

Abu Dabi postao je novo utočište za milijardere, pokazuju podaci konsultantske firme za upravljanjem imovinom M/HQ. Trenutno je u slobodnoj ekonomskoj zoni ADGM u Abu Dabiju registrovano 5.000 privatnih kompanija, dok ih je 2016. godine bilo 46.

Kako navodi Bloomberg, preduzetnike privlače garancije zaštite imovine stranih jjurisdikcija i mogućnost da imaju korist od sporazuma o dvostrukom oporezivanju UAE. Pored tog, veliki investitori mogu da dobiju dugoročne boravišne dozvole ili državljanstvo UAE, prenosi Komersant.

Konsultanti specijalizovani za Persijski zaliv navode da slobodna zona Abu Dabija nudi bezbednu alternativu tradicionalnim, ali manje predvidivim Devičanskim ili Kajmanskim ostrvima. Prednosti su takođe i odsustvo zahteva za minimalnim odobrenim kapitalom, odsustvo ograničenja nacionalnosti akcionara i lakoća prenosa akcija.

Bivši izvršni direktor Binancea Čangpeng Žao (Changpeng Zhao), osnivač najvećeg hedž fonda Bridgewater Rai Dalio i vlasnik kompanije NLKM Vladimir Lisin navodno su nedavno registrovali posao u slobodnoj zoni u Abu Dabiju. Lisin je u maju 2023. registrovao dve kompanije u UAE, Serenity II Holdings i Nebula II Holdings.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...