AKCIJE TESLE SKOČILE VIŠE OD 10 PROCENATA Prodaja automobila demantovala prognoze

AutomobiliLifestyleSvet

3.4.2020 12:02 Autor: Ljiljana Begović 0

AKCIJE TESLE SKOČILE VIŠE OD 10 PROCENATA Prodaja automobila demantovala prognoze AKCIJE TESLE SKOČILE VIŠE OD 10 PROCENATA Prodaja automobila demantovala prognoze
Kompanija „Tesla“ je saopštila da je isporučila oko 88.400 automobila u prvom tromesečju 2020. godine, a nakon te informacije akcije ove kompanije skočile su... AKCIJE TESLE SKOČILE VIŠE OD 10 PROCENATA Prodaja automobila demantovala prognoze

Kompanija „Tesla“ je saopštila da je isporučila oko 88.400 automobila u prvom tromesečju 2020. godine, a nakon te informacije akcije ove kompanije skočile su više od 10 odsto. Analitičari su očekivali oko 79.900 isporučenih automobila, pokazalo je istraživanje agencije FactSet.

Prema modelima, „Tesla“ je izvestio o kombinovanoj isporuci 76.200 limuzina Model 3 i Cross Y SU-a Model Y te kombinovanoj isporuci 12.200 starijih i skupljih modela S i X, prenosi Seebiz. Analitičari su očekivali kombinovane isporuke 68.674 vozila Model 3 i Model Y, te kombinovane isporuke 11.234 vozila Model S i X.

Procene su uzele u obzir pandemiju Covid-19, koja je uzrokovala da „Tesla“ u poslednjoj nedelji marta obustavi proizvodnju novih automobila u svojoj glavnoj fabrici automobila u Fremontu u Kaliforniji, a takođe je obustavila proizvodnju u Šangaju u januaru i februaru.

Analitičar Bil Sleski (Bill Selesky), kaže da će „Tesla“ dostići broj od 500.000 vozila u 2020. godini. Kompanija  planira 409.000 isporuka, što je 11,2 procenata  više od 2019. godine. „Još uvek mislimo da Tesla ima snažne dugoročne perspektive. Međutim, kratkoročno verujemo da će se potrošači usredsrediti na osnovna pitanja (hranu, sigurnost, zaposlenje itd.) I očekujemo da će potrošnja pretrpeti veliki udarac, jer potrošači odlažu velike kupovine“, napisao je Seleski.

„Tesla“ investitori jedinstveni su po tome što im je stalo samo do priče, a ne do brojeva. Imaju dugogodišnje iskustvo u prihvatanju bilo kakavog izgovora, a epidemija COVID-19 je izuzetno opravdanje“, kaže Seleski.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...