Mudar potez američkog tehnološkog giganta

Apple otvara prodavnicu na kineskoj platformi WeChat

Hi-techLifestyleSvet

11.7.2023 12:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Apple otvara prodavnicu na kineskoj platformi WeChat Apple otvara prodavnicu na kineskoj platformi WeChat
Aplikacija WeChat kompanije Tencent saopštila je da će Apple otvoriti svoju prodavnicu na ovoj aplikaciji i tako početi širenje maloprodajnih kanala u drugoj po... Apple otvara prodavnicu na kineskoj platformi WeChat

Aplikacija WeChat kompanije Tencent saopštila je da će Apple otvoriti svoju prodavnicu na ovoj aplikaciji i tako početi širenje maloprodajnih kanala u drugoj po veličini ekonomiji na svetu.

U najavi platforme WeChat, kineske dominantne aplikacije za razmenu poruka koja, takođe, pruža e-trgovinu, prenos uživo i usluge plaćanja, navodi se da će korisnici moći da kupuju proizvode kompanije Apple uključujući iPhone, iPad i Mac, prenosi Reuters.

Apple i Tencent nisu odmah odgovorili na zahteve za dodatnim komentarima.

Potez kompanije Apple dolazi kada se kineski potrošači sve više okreću platformama društvenih medija kao što su WeChat i Douyin, kineska verzija TikToka, kako bi obavljali kupovinu.

Pored sopstvenih prodavnica i veb-stranice, Apple već ima prodavnicu i na veb-sajtu Tmall koji je u vlasništvu grupe Alibaba. Apple je po prvi put pokušao da plasira svoje proizvode u Kini u maju ove godine, i to uživo u jednočasovnoj emisiji.

Prodaja pametnih telefona u Kini u prvom kvartalu pala je pet odsto na godišnjem nivou, što predstavlja najnižu cifru prodaje u prvom kvartalu u ovoj zemlji od 2014. godine, pokazuju podaci kompanije za istraživanje tržišta Counterpoint Research.

Međutim, tokom kvartala Apple je zabeležio udeo od 19,9 odsto kineskog tržišta pametnih telefona, najvećeg od 2014. godine, pošto je povećao prodaju za šest odsto u odnosu na prethodnu godinu i to na tržištu koje je u padu, saopštila je istraživačka kompanija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...