Američki tehnološki gigant rekonstruiše međunarodno poslovanje

Indija kao nova Kina za kompaniju Apple

Hi-techPoslovanjeSvet

9.3.2023 09:09 Autor: Vladimir Jokanović 0

Indija kao nova Kina za kompaniju Apple Indija kao nova Kina za kompaniju Apple
Kompanija Apple rekonstruiše upravljanje svojim međunarodnim preduzećima kako bi stavila veći fokus na Indiju, gde je došlo do rasta potražnje. Ova promena trebalo bi... Indija kao nova Kina za kompaniju Apple

Kompanija Apple rekonstruiše upravljanje svojim međunarodnim preduzećima kako bi stavila veći fokus na Indiju, gde je došlo do rasta potražnje. Ova promena trebalo bi da izdvoji Indiju kao poseban prodajni region.

Apple se odlučio za promenu, navode neimenovani izvori Bloomberga koji ističu da promena još nije ozvaničena, nakon odlaska u penziju direktora za region Indije, Bliskog istoka, Mediterana, istočne Evrope i Afrike. Sada kompanija promoviše novog direktora koji će biti zadužen samo za Indiju.

Američka kompanija zabeležila je rekordan prihod u Indiji u poslednjem kvartalu, iako je njena ukupna prodaja opala za pet odsto.

Apple je napravio online prodavnicu koja će služiti regionu i planira da otvori svoje prve maloprodajne objekte u Indiji kasnije ove godine.

„Mi, u suštini preuzimamo ono što smo naučili u Kini pre mnogo godina i to sprovodimo. Kina trenutno generiše oko 75 milijardi dolara godišnje za Apple, što je čini najvećim prodajnim regionom kompanije posle Amerike i Evrope“, rekao je izvršni direktor američke kompanije Tim Kuk (Tim Cook).

Pored toga što služi kao prodajni motor kompanije, Indija postaje ključna za razvoj proizvoda Apple. Ključni dobavljači se sele u Indiju, a Apple sarađuje sa kompanijom Foxconn na uspostavljanju novih proizvodnih pogona za iPhone.

Tagovi
APPLE INDIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...