Kineski Šenžen doneo plan povećanja izvoza automobila

Autograd nove generacije spreman da pokori svet

Hi-techLifestyleSvet

27.2.2024 17:21 Autor: Vladimir Jokanović 4

Autograd nove generacije spreman da pokori svet Autograd nove generacije spreman da pokori svet
Kineski južni tehnološki centar Šenžen objavio je planove za veliku ekspanziju izvoza automobila, što će verovatno dodatno podići strahove zapadnih kompanija zbog rastuće kineske... Autograd nove generacije spreman da pokori svet

Kineski južni tehnološki centar Šenžen objavio je planove za veliku ekspanziju izvoza automobila, što će verovatno dodatno podići strahove zapadnih kompanija zbog rastuće kineske konkurencije.

Vlada Šenžena, gde se nalazi sedište najvećeg svetskog proizvođača električnih vozila BYD, predstavila je 24 mere, uključujući podršku izgradnji fabrika, otvaranja novih morskih puteva i dozvola za još 20 kompanija da izvoze polovne automobile, navedeno je u saopštenju, prenosi Financial Times.

Politika je osmišljena da „iskoristi priliku iz razvoja izvoza automobila“ i izgradi industrijski klaster koji povezuje proizvodnju automobila, otpremanje i trgovinu, dok je cilj da se Šenžen pretvori u „autograd nove generacije svetske klase“, saopštila je gradska vlada.

Lokalni zvaničnici najavili su da će uvesti usluge podrške izvoznicima automobila, uključujući poboljšanje izvoznog osiguranja, ubrzanje povraćaja poreza i podsticanje kineskih banaka da obezbede potrošačko finansiranje za kupce automobila u inostranstvu.

Vlada je takođe pozvala izvoznike da kupe više brodova za prevoz automobila kako bi stvorili flotu roll-on, roll-off brodova u kineskom vlasništvu. To su specijalni brodovi koji omogućavaju brz utovar i istovar automobila.

BYD je počeo da povećava globalni izvoz. Svoj prvi roll-on, roll-off brod kapaciteta 7.000 vozila pustio je u promet u januaru, koji je u međuvremenu doplovio u Hamburg. Kompanija planira da proširi svoju flotu brodova na osam u naredne dve godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...