kineski proizvođač e-automobila pojačava prisustvo u južnoj aziji

BYD u izgradnju fabrike u Indoneziji ulaže 1,3 milijarde dolara

AutomobiliLifestyleSvet

19.1.2024 15:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

BYD u izgradnju fabrike u Indoneziji ulaže 1,3 milijarde dolara BYD u izgradnju fabrike u Indoneziji ulaže 1,3 milijarde dolara
Kineski proizvođač električnih vozila BYD namerava da izgradi fabriku u Indoneziji, saopštio je ministar za ekonomska pitanja Erlanga Hartarto povodom ulaska BYD-a na tržište... BYD u izgradnju fabrike u Indoneziji ulaže 1,3 milijarde dolara

Kineski proizvođač električnih vozila BYD namerava da izgradi fabriku u Indoneziji, saopštio je ministar za ekonomska pitanja Erlanga Hartarto povodom ulaska BYD-a na tržište te zemlje jugoistočne Azije.

BYD na ovom tržištu plasira tri svoja modela e-automobila, Dolphin, Seal i Atto 3. Han i Tang modeli, koji su takođe dostupni u Evropi, za sada se neće izvoziti u Indoneziju, prenosi Reuters.

Izvoz u Indoneziju trebalo bi da zameni proizvodnja kineske auto-kompanije, a fabrika bi trebalo da bude projektovana za godišnji kapacitet od 150.000 vozila, a izgradnja je planirana za početak ove godine. Međutim, tačna lokacija još nije poznata.

BYD će u fabriku uložiti oko 1,3 milijarde dolara. Posle Tajlanda, Uzbekistana, Brazila i Mađarske, ovo će biti peta njihova fabrika električnih automobila van Kine.

Igl Džao, predsednik BYD-a u Indoneziji, rekao je da kompanija nastoji da postigne istu vodeću poziciju na tržištu u Indoneziji koju je postigla širom sveta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...