BERZA NA NOVOM ZELANDU PONOVO ZATVORENA Sajber napadi oborili operativni sistem

SvetVesti

28.8.2020 11:25 Autor: Vladimir Jokanović 2

BERZA NA NOVOM ZELANDU PONOVO ZATVORENA Sajber napadi oborili operativni sistem BERZA NA NOVOM ZELANDU PONOVO ZATVORENA Sajber napadi oborili operativni sistem
Trgovanje na novozelandskoj berzi ponovo je obustavljeno zbog sajber napada na operativni sistem, četvrti dan za redom. Berzanski operater NZX ltd zatražio je pomoć... BERZA NA NOVOM ZELANDU PONOVO ZATVORENA Sajber napadi oborili operativni sistem

Trgovanje na novozelandskoj berzi ponovo je obustavljeno zbog sajber napada na operativni sistem, četvrti dan za redom. Berzanski operater NZX ltd zatražio je pomoć od državnog biroa za zaštitu komunikacija nakon što je u petak sistem ponovo pao.

Prema rečima ministra finansija Novog Zelanda, Granta Robertsona, vlada napad na NZX tretira veoma ozbiljno, ali nije izneo specifične detalje u vezi sa tim. „NZX je privatna kompanija. Prepoznajemo da je važno da vlada sarađuje sa privatnim kompanijama poput nje kada se suočavaju sa probleima poput sajber napada“, rekao je Robertson, prenosi ABC News.

Kompanija NZX je saopštila da su se njene mreže srušile zbog problema sa povezivanjem posle dva sajber napada tokom tekuće nedelje, a obnova trgovanja najavljena je za petak u 13 sati po lokalnom vremenu, ali je trgovanje ponovo zaustavljeno zbog pada sistema.

Motiv sajber napada za koji se veruje da je došao iz inostranstva za sada nije poznat. Novi Zeland je relativno mala privreda sa pet miliona stanovnika i nije često na meti ovakvih napada, kao susedna Australija, koja je pojačala svoju sajber bezbednost nakon porasta broja sličnih incidenata.

  • Nataly

    15.10.2020 #1 Author

    Problemi i kada funkcioniše a i kada dođe do pada sistema. Opasno za sve zemlje ali sada je Novi Zeland na meti.

    Odgovori

  • Lolek

    13.4.2022 #2 Author

    Samo na kipar

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...