Najveća kriptovaluta napredovala je 3,9 odsto na 64.400 dolara

Bitcoin se oporavio od najveće rasprodaje za više od godinu dana

BerzaSvet

15.4.2024 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bitcoin se oporavio od najveće rasprodaje za više od godinu dana Bitcoin se oporavio od najveće rasprodaje za više od godinu dana
Bitcoin se oporavio od najveće rasprodaje za više od godinu dana, što je rani znak predstojeće nestabilnosti na tržištima imovine dok investitori analiziraju izglede... Bitcoin se oporavio od najveće rasprodaje za više od godinu dana

Bitcoin se oporavio od najveće rasprodaje za više od godinu dana, što je rani znak predstojeće nestabilnosti na tržištima imovine dok investitori analiziraju izglede za vojnu eskalaciju na Bliskom istoku.


Najtrgovanija kriptovaluta napredovala je 3,9 odsto na 64.400 dolara u nedelju ujutro nakon skoka od čak 8,3 odsto prethodnog dana. Manje vredni tokeni, poput polkadota i uniswapa dobili su više od 10 odsto, prenosi Seebiz.

Iran je lansirao dronove i rakete protiv Izraela kao očiglednu odmazdu za napad u Siriji u kojem su ubijeni najviši iranski vojni oficiri, dovodeći sukob u regionu u novu fazu. Pošto se akcija Irana odvijala dok je većina tržišta bila zatvorena, kripto trgovci su se našli u neobičnoj poziciji da budu među prvima koji su reagovali na veliki geopolitički događaj.

„Više investitora nego obično može izabrati da izrazi svoje stavove o tržištu putem kriptovaluta“, rekao je Dejvid Lavant (David Lavant), vođa istraživanja u FalconX-u.

Dok se Izrael pripremao za napad, napetost je u petak nanela štetu akcijama i povećala vrednosti sigurnih utočišta kao što su obveznice i dolar. Podaci iz Coinglassa pokazuju da je oko 1,5 milijardi dolara velikih kripto uloga likvidirano putem derivata u petak i subotu, što je jedna od najtežih dvodnevnih likvidacija u najmanje šest meseci.


Berze na Bliskom istoku u nedelju su bile uglavnom u minusu. Izraelske akcije odustale su od ranijih dobitaka da bi trgovale nešto manje od 8:36 po londonskom vremenu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...