BMW BELEŽI PAD PRODAJE Za dva meseca kupovina opala za petinu

AutomobiliLifestyleSvet

6.4.2020 10:41 Autor: Marija Jovanović 0

BMW BELEŽI PAD PRODAJE Za dva meseca kupovina opala za petinu BMW BELEŽI PAD PRODAJE Za dva meseca kupovina opala za petinu
Nemački proizvođač automobila BMW saopštio je da je od januara do kraja marta prodao za 20,6 odsto manje automobila. Pandemija korona virusa doprinela je... BMW BELEŽI PAD PRODAJE Za dva meseca kupovina opala za petinu

Nemački proizvođač automobila BMW saopštio je da je od januara do kraja marta prodao za 20,6 odsto manje automobila. Pandemija korona virusa doprinela je padu prodaje u Kini u februaru, a u martu i u Evropi i SAD, objavio je BMW.

U Evropi su trenutno zbog korona virusa oko 80 odsto svih prodavaca automobila zatvoreni, a u SAD je to na 70 odsto, podsećaju iz BMW. U fabrikama u Evropi i Severnoj Americi proizvodnja je stala, a BMW prilagođava nivo proizvodnje trenutnoj potražnji, rekao je direktor zadužen za finansije i prodaju Piter Nota (Pieter Nota).

U Kini na osnovu velikih porudžbina vidimo prve naznake oporavka, rekao je Nota i dodao da je pre svega važno da se obezbedi zdravlje zaposlenih, likvidnost i dugoročni uspeh kompanije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...