najmanje 1.000 stanica do 2026. godine

BMW i Mercedes grade zajedničku mrežu za punjenje e-vozila u Kini

AutomobiliLifestyleSvet

30.11.2023 12:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

BMW i Mercedes grade zajedničku mrežu za punjenje e-vozila u Kini BMW i Mercedes grade zajedničku mrežu za punjenje e-vozila u Kini
BMW i Mercedes-Benz grupa ć́e sarađivati na izgradnji mreže za brzo punjenje električnih vozila u Kini, planiraju da otvore najmanje 1.000 stanica do 2026.... BMW i Mercedes grade zajedničku mrežu za punjenje e-vozila u Kini

BMW i Mercedes-Benz grupa ć́e sarađivati na izgradnji mreže za brzo punjenje električnih vozila u Kini, planiraju da otvore najmanje 1.000 stanica do 2026. godine, što će i dalje ostaviti ova dva proizvođača luksuznih automobila iza Tesle.

Prve lokacije za punjenje EV ćbiće otvorene sledeće godine u regionima gde se ovi automobili više voze, kroz zajedničko ulaganje između kineskih filijala oba nemačka proizvođača automobila, saopštio je BMW u četvrtak. Ovaj potez preti da sustigne više od 1.600 Teslinih postojećih lokacija za punjenje u Kini.

BMW i Mercedes, koji već rade sa drugima na uvođenju većeg broja stanica brzog punjenja EV u Evropi, saopštili su da će u Kini biti aktivirana i usluga poput online rezervacija, što je ekskluziva za klijente.

Kina predvodi globalnu tranziciju na električne automobile, podstaknuta brzim uvođenjem infrastrukture koja sada broji 715.000 ultra brzih konektora prema podacima koje je prikupio Bloomberg, što je skoro 12 puta više od broja brzih punjača dostupnih u Evropi.

Iako je kineska vlada produžila poreske olakšice da bi povećala prodaju električnih vozila, neki kineski proizvođači poput Nia rizikuju kako bi smanjili troškove i gubitke, pogoršane ratom cena koje je Tesla pokrenuo pre godinu dana.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...