Predstavljanje novog modela najavljeno za jul 2024. godine

Proizvodnja električne „pande“ u Srbiji, Brazilu i Maroku?

Srbija

28.11.2023 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Proizvodnja električne „pande“ u Srbiji, Brazilu i Maroku? Proizvodnja električne „pande“ u Srbiji, Brazilu i Maroku?
Brend „pandina“, koji je Stellantis Europe predstavio tokom leta, je na ispitivanju u Italijanskom zavodu za patente i žigove, a predstavljanje „nove pande“ zakazano... Proizvodnja električne „pande“ u Srbiji, Brazilu i Maroku?

Brend „pandina“, koji je Stellantis Europe predstavio tokom leta, je na ispitivanju u Italijanskom zavodu za patente i žigove, a predstavljanje „nove pande“ zakazano je za 11. jul 2024. godine.

Po svemu sudeći, iako su rezultati pregovora sa italijanskom vladom o podsticajima i na evropskom nivou standarda motora euro 7 teški i neizvesni, novi električni automobil će se proizvoditi u Srbiji, a zatim u Brazilu i Maroku, objavio je Forbes Srbija pozivajući se na italijanske medije.

„Nova panda“ je prvi low-cost električni automobil grupe, koji košta manje od 20.000 evra, i vozilo koje će morati da se takmiči sa kineskim automobilima i malim električnim automobilima evropskih proizvođača, pišu italijanski mediji.

„Stara panda“, najprodavaniji automobil u Italiji, ostaje u fabrici Pomigliano najmanje do 2026. godine.

Da bi se razlikovao od novog krosovera “panda”, automobil proizveden u Italiji mogao bi se nazvati „pandina“.

„Pandina“ budućnost u svakom slučaju zavisi od Brisela, pišu italijanski mediji, a prenosi Forbes Srbija.

Revizija uredbe EU o emisijama motornih vozila predviđa odlaganje zabrane motora euro 7 za 24 meseca, dakle stupa na snagu od 2027. godine.

O tome je generalni direktor Stelantisa Karlos Tavares (Carlos Tavares) izjavio da “panda simboliše određeni stil života, i da bi taj model mogli da proizvodimo duže, ali da to zavisi od debate o euro 7″.

Portugalski top menadžer je o “novoj pandi” rekao da će se “proizvoditi u više fabrika“.

Mirafiori i druge italijanske fabrike još se tome nadaju. I o ovome će se raspravljati 6. decembra na sastanku koji je sazvao italijanski ministar za preduzetništvo i proizvodnju u zemlji, Adolfo Urso, a sa ciljem povratka proizvodnji milion vozila u Italiji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...