niko od zaposlenih ne zna kako izgleda model automobila

Pripreme za proizvodnju e-vozila u Kragujevcu u punom zamahu

AutomobiliFirme u fokusuSrbijaVesti

28.6.2023 13:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Pripreme za proizvodnju e-vozila u Kragujevcu u punom zamahu Pripreme za proizvodnju e-vozila u Kragujevcu u punom zamahu
U Stellantisovoj fabrici automobila u Kragujevcu u punom zamahu su pripreme za proizvodnju električnog vozila koja bi trebalo da počne u oktobru 2024. godine,... Pripreme za proizvodnju e-vozila u Kragujevcu u punom zamahu

U Stellantisovoj fabrici automobila u Kragujevcu u punom zamahu su pripreme za proizvodnju električnog vozila koja bi trebalo da počne u oktobru 2024. godine, izjavio je u sredu agenciji Beta predsednik Samostalnog sindikata te fabrike Saša Đorđević.

On je naveo da se probna proizvodnja očekuje do kraja ove ili početkom 2024. godine.

Đorđević je rekao da u fabriku svakoga dana ulazi sve više radnika domaćih i inostranih firmi zbog ugradnje nove opreme, te da je u tom smislu „napredak vidljiv“.

Đorđević je, međutim, naveo da ne može o tome da govori preciznije i više, budući da je i kompanija obavezala svoje zaposlene da ne iznose podatke i da je to stvar „lične odgovornosti“.

Prema njegovim rečima, radnici su proletos prihvatili kodeks koji se odnosi na „ćutanje“ o informacijama u vezi sa novom proizvodnjom.

Đorđević je podsetio da je kompanija tako postupila i uoči početka proizvodnje vozila „Fiat 500L“ u Kragujevcu.

Foto: Unsplash.com/Andrew Roberts

„Fiat 500L je dugo bio pod maskom i niko od zaposlenih nije znao kako ovaj model izgleda, dok kompanija nije procenila kada je trenutak za promociju novog modela. I ovoga puta, kada se sprovode pripreme za proizvodnju električnog vozila, primenjuje se ista politika kompanije u cilju zaštite novog proizvoda u uslovima velike konkurencije na svetskom tržištu“, rekao je Đorđević.

On je kazao da niko od radnika ne zna kako izgleda električno vozilo koje će se sklapati u Kragujevcu.

„U Stellantisovoj fabrici u Kragujevcu je trenutno angazovano 500 radnika, a kako je ranije bilo najavljeno, sa novom proizvodnjom biće uposleno ukupno oko 1.500 zaposlenih. Očekujemo i nove mlade radnike koji će proći obuke“, kazao je Đorđević.

On je izrazio očekivanje da će proizvodnja električnog vozila u Kragujevcu dovesti u Srbiju i taj grad dosta novih kooperanata, uz otvaranje novih radnih mesta, ali i zadržati firme koje već rade za fabriku automobila.

Đorđević je rekao da će radnici Stellantisove fabrike u Kragujevcu otići na kolektivni godišnji odmor početkom avgusta.

Dodao je da će odmor ovog leta koristiti i radnici iz Kragujevca koji su otišli da rade u Stellantisovim fabrikama u Trnavi u Slovačkoj i gradu Tihi u Poljskoj.  

  • SHALIMAR

    28.6.2023 #1 Author

    Iznenadjenje i radnicima i nama,videcemo krajnji rezultat..

    Odgovori

  • DUSAN

    29.6.2023 #2 Author

    Velika stvar, da radnici mogu povoljnije da kupe auto koji proizvode pa da je vest….ovako

    Odgovori

  • gagica

    2.7.2023 #3 Author

    Odlicno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...