usklađivanje sa inovativnim tehnološkim procesima

Stellantis: Nova oprema za proizvodnju stigla u kragujevačku fabriku

Firme u fokusuSrbijaU fokusu

13.12.2022 16:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Stellantis: Nova oprema za proizvodnju stigla u kragujevačku fabriku Stellantis: Nova oprema za proizvodnju stigla u kragujevačku fabriku
U pogone kragujevačke fabrike Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Srbija stigla je nova oprema za proizvodnju i radi se temeljno na realizaciji plana i projekta... Stellantis: Nova oprema za proizvodnju stigla u kragujevačku fabriku

U pogone kragujevačke fabrike Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Srbija stigla je nova oprema za proizvodnju i radi se temeljno na realizaciji plana i projekta transformacije, kao i na njenom blagovremenom uvođenju, saopšteno je u utorak iz kompanije Stellantis koja je većinski vlasnik fabrike.

„Dolazak nove opreme i usklađivanje sa inovativnim tehnološkim procesima koji podržavaju novu platformu, prekretnice su za budućnost naše kompanije. Ovi koraci menjaju kurs i grade savremenu tehnološku kompaniju za održivu mobilnost“, izjavio je industrijski direktor FCA Srbija Jovica Jovanović, prenela je Beta.

On je dodao da je veoma zahvalan lokalnom timu i svima koji su uključeni u izvođenje svih faza plana na putu transformacije fabrike.

„Naš projekat je važan deo globalne strategije elektrifikacije Stellantisa, sa ambicioznim i jasnim ciljevima na čijoj realizaciji uspešno radimo“, kazao je Jovanović.

U saopštenju je istaknuto da Srbija ima strateški značaj za Stellantis i njegove operacije kao deo globalnog strateškog plana Dare Forward 2030.

Stellantis će u svojoj fabrici u Kragujevcu u Srbiji instalirati novu električnu platformu za proizvodnju električnih automobila od sredine 2024. godine.

„Novi električni automobil koji će tek biti imenovan proizvodiće se u kragujevačkoj fabrici. Postrojenje bi takođe moglo biti konfigurisano tako da podrži potencijalne dodatne količine drugog modela na osnovu kontinuiranog poboljšanja performansi“, navodi se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...