Američki proizvođač u ekspanziji

Boeing predviđa da će se broj aviona udvostručiti do 2042. godine

PoslovanjeSvet

19.6.2023 08:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Boeing predviđa da će se broj aviona udvostručiti do 2042. godine Boeing predviđa da će se broj aviona udvostručiti do 2042. godine
Kompanija Boeing očekuje da će se broj komercijalnih aviona u narednih 20 godina širom sveta udvostručiti. Boeing procenjuje da će do 2042. godine biti... Boeing predviđa da će se broj aviona udvostručiti do 2042. godine

Kompanija Boeing očekuje da će se broj komercijalnih aviona u narednih 20 godina širom sveta udvostručiti. Boeing procenjuje da će do 2042. godine biti u upotrebi 48.575 aviona, što je znatno više od 24.500 registrovanih 2022. godine, piše SEEbiz.

„Severna Amerika će dobiti 23 odsto novih aviona, Azijsko-pacifički region 22 procenta, Evroazija 21, a sama Kina 20 odsto”, navela je kompanija.

Boeing očekuje da će u isporukama aviona dominirati avioni poput 737 Mak ili A320 koje proizvodi Airbus.

„Tu potražnju će pokretati niskotarifne avio-kompanije. Kraj oporavka od pandemije i krize odigrao se uglavnom onako kako smo očekivali, uz neke manje razlike“, rekao je Daren Hulst, potpredsednik marketinga u Boeingu.

Boeing se u svojoj analizi osvrnuo i na potražnju za teretnim avionima i naglasio da i ona treba da ostane jaka. Takođe predviđaju da će rast vazdušnog teretnog saobraćaja nadmašiti ukupan rast globalne trgovine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...