Ograničenje prava na štrajk na Ostrvu

Britanski zakon o pružanju minimalnih usluga tokom obustave rada

SvetU fokusu

5.1.2023 12:42 Autor: Vladimir Jokanović 2

Britanski zakon o pružanju minimalnih usluga tokom obustave rada Britanski zakon o pružanju minimalnih usluga tokom obustave rada
Britanski premijer Riši Sunak (Rishi Sunak) najaviće zakon o pružanju „minimalnog nivoa usluga“ u cilju suzbijanja štrajkova. Zakon će obuhvatiti zdravstvo, železnicu, obrazovanje, prtivpožarnu... Britanski zakon o pružanju minimalnih usluga tokom obustave rada

Britanski premijer Riši Sunak (Rishi Sunak) najaviće zakon o pružanju „minimalnog nivoa usluga“ u cilju suzbijanja štrajkova. Zakon će obuhvatiti zdravstvo, železnicu, obrazovanje, prtivpožarnu i pograničnu bezbednost.

Zakon će od članova sindikata zahtevati da tokom štrajkova nastave da rade kako bi se održao „minimalan nivo“ usluga, prenosi SeeBiz, pozivajući se na Times.

Usled naglo rastuće inflacije i dugogodišnje stagnacije rasta radničkih plata, Velika Britanija se ove zime suočava sa talasom industrijskih akcija i štrajkova koji blokiraju razne sektore, uključujući železničku mrežu i zdravstveni sektor.

Štrajovi bi se smatrali nezakonitim ukoliko sidikati budu obdili da pruže minimalan nivo usluge, navode vladini izvori. Prema vladinim planovima za ograničavanje prava na štrajk, poslodavci će moći da tuže sindikate i otpuštaju osoblje.

Najavljujući planove za donošenje zakona protiv štrajkova, Sunak je ranije rekao da će taj potez zaštititi ljude i minimizirati poremećaje u njihovim životima. Hiljade ljudi bilo suočeno je sa haosom tokom prazničnih putovanja širom Velike Britanije, jer železničari u štrajku nisu pružali nikakve usluge.

  • GOCA BG

    5.1.2023 #1 Author

    I sa minimalnim uslugama tokom strajka,haos ce se nastaviti.Sto pre budu ispunili uslove koji traze,brze ce normalizivati zivot u Britaniji…

    Odgovori

  • TATJANA

    8.1.2023 #2 Author

    Delimično se slažem sa tim predlogom, ali bice tesko funkcionisati i pored toga

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...