Štete zbog štrajka železničara u Velikoj Britaniji

Gubitak ugostitelja u decembru 1,5 milijardi funti

SvetVesti

30.12.2022 17:01 Autor: Vladimir Jokanović 6

Gubitak ugostitelja u decembru 1,5 milijardi funti Gubitak ugostitelja u decembru 1,5 milijardi funti
Štrajkovi železnice u Velikoj Britaniji koštali su barove, pabove, restorane i hotele najmanje 1,5 milijardi funti u decembru, što će zajedno sa krizom troškova... Gubitak ugostitelja u decembru 1,5 milijardi funti

Štrajkovi železnice u Velikoj Britaniji koštali su barove, pabove, restorane i hotele najmanje 1,5 milijardi funti u decembru, što će zajedno sa krizom troškova života rezultirati ogromnim gubitkom poslova i radnih mesta, upozorila je reprezentativno udruženje UKHospitality.

Prema navodima UKHospitality, finansijski uticaj štrajkova vozova na ugostiteljski sektor bio je gori od očekivanog, što je rezultiralo „savršenom olujom“ za preduzeća koja se bore sa rastućim računima za energiju i inflacijom, što je garancija još poslovnih neuspeha u naredna tri meseca, prenosi Guardian.

Udruženje noćnih klubova NTIA saopštilo je da su štrajkovi i inflatorni pritisci desetkovali trgovinu u celoj noćnoj industriji, pri čemu su mnogi veoma zabrinuti da će doček Nove godine i novogodišnji praznici biti poremećeni zbog štrajkova železnice.


Štrajkovi su izazvali talas otkazivanja planiranih božićnih zabava i večera tokom prethodnih nedelja. UKHospitality procenio je štetu od štrajkova na 1,5 milijardi funti. NTIA predvidela je da će gubitak za članove udruženja biti dve milijarde funti. Mnoga preduzeća izgubila su do 50 odsto tokom ključnog prazničnog perioda.

Železnički sindikati organizovali su od juna seriju štrajkova zbog spora oko plata i uslova rada. Za januar je najavljeno još nekoliko dana štrajka, dok su obustavu rada za 5. januar najavili i mašinovođe londonskog metroa.

  • GOCA BG

    30.12.2022 #1 Author

    Svi trpe posledice strajka,samo drzava ne reaguje…

    Odgovori

  • SNEZANA

    30.12.2022 #2 Author

    Iskreno ja misli da je gubitak bio mnogo veci za vreme korone i mera.

    Odgovori

  • Milovan94

    31.12.2022 #3 Author

    Čim je štrajk onda su i gubici tu.

    Odgovori

  • TATJANA

    4.1.2023 #4 Author

    Ovo je bas loše.. Trebalo bi država da reaguje na vreme

    Odgovori

  • MAJALG

    8.1.2023 #5 Author

    Kod njih zeleznica imam ogroman uticaj na ekonomiju, a najbolji pokazatelj je ovaj strajk. Svi znamo kako su Amerikanci brzo sve ispunili kada su zeleznice najavili strajk.

    Odgovori

  • Coka13

    8.1.2023 #6 Author

    Posledice ovog štrajka tek će se osetiti. Ovo je samo početak.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...