BUKTI EPIDEMIJA KORONE U RUSIJI Putin razmatra angažovanje vojske protiv širenja virusa

SvetVesti

15.4.2020 19:20 Autor: Vladimir Jokanović 0

BUKTI EPIDEMIJA KORONE U RUSIJI  Putin razmatra angažovanje vojske protiv širenja virusa BUKTI EPIDEMIJA KORONE U RUSIJI  Putin razmatra angažovanje vojske protiv širenja virusa
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će možda uskoro pozvati vojsku da se uključi u borbu protiv širenja epidemije korona virusa. Putin je... BUKTI EPIDEMIJA KORONE U RUSIJI  Putin razmatra angažovanje vojske protiv širenja virusa

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će možda uskoro pozvati vojsku da se uključi u borbu protiv širenja epidemije korona virusa. Putin je upozorio da se epidemiološko stanje u Rusiji pogoršava, budući da je dan ranije registrovan do sada najveći porast broja zaraženih za 24 sata 2.558.

Ukupan broj zaraženih u Rusiji sada je 18.328, a umrlih od posledica bolesti Covid-19 popeo se u utorak na 148. Premda su brojke porasle, situacija u Rusiji i dalje je bolja nego u mnogim drugim velikim zemljama, ocenjuje BBC. Najteže pogođen epidemijom je glavni grad Moskva, a u izolaciji su još neki regioni, gde je stanovništvu dozvoljen izlazak po hranu ili hitnu medicinsku pomoć, dok na posao idu samo zaposleni u prioritetnim službama.

Putin je u obraćanju naciji uživo na televiziji kritikovao gubernatore pojedinih oblasti ističući da su svojim nemarom dopustili da se virus znatnije proširi. „Imamo puno problema, nemamo čime da se pohvalimo i definitivno ne možemo da se opustimo“, kazao je predsednik Rusije.  

On je poručio da relevantni službenici treba da uzmu u razmatranje korišćenje ruske vojske, ističući njeno delovanje u Italiji, Srbiji i SAD, gde su dopremili pomoć. Broj registrovanih slučajeva zaraze korona virusom porastao je do srede na ukupno 24.490, a broj novih slučajeva je 3.388.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...