Ključni algoritmi kineske kompanije nisu na prodaju

ByteDance će ugasiti TikTok u SAD, ako izgubi pravni spor

Svet

26.4.2024 10:49 Autor: Vladimir Jokanović 1

ByteDance će ugasiti TikTok u SAD, ako izgubi pravni spor ByteDance će ugasiti TikTok u SAD, ako izgubi pravni spor
Vlasnik TikToka, kineska kompanija ByteDance, radije bi da ugasi svoju aplikaciju u SAD nego da je proda, ako kineska kompanija iscrpi sve pravne opcije... ByteDance će ugasiti TikTok u SAD, ako izgubi pravni spor

Vlasnik TikToka, kineska kompanija ByteDance, radije bi da ugasi svoju aplikaciju u SAD nego da je proda, ako kineska kompanija iscrpi sve pravne opcije u zakonskoj borbi zabrane platforme u američkim prodavnicama aplikacija.

Algoritmi na koje se TikTok oslanja za svoje operacije smatraju se ključnim za celokupne operacije kompanije ByteDance, što bi učinilo prodaju aplikacije sa algoritmima vrlo malo verovatnom, rekli su izvori bliski matičnoj kompaniji, prenosi Reuters.

TikTok čini mali deo ukupnih prihoda i dnevnih aktivnih korisnika ByteDance-a, pa bi matična kompanija radije zatvorila aplikaciju u SAD u najgorem slučaju nego je prodala potencijalnom američkom kupcu. Gašenje bi imalo ograničen uticaj na poslovanje ByteDance-a, dok kompanija ne bi morala da odustane od svog osnovnog algoritma.

U saopštenju objavljenom kasno u četvrtak na platformi Toutiao, medijskoj platformi koju poseduje ByteDance, rekli su da nemaju plan da prodaju TikTok, kao odgovor na članak The Information u kome je navedeno da ByteDance razmatra scenario prodaje američkog poslovanja TikToka bez algoritma.

CEO TikToka Šou Zi Ču rekao je u sredu da društvena medijska kompanija očekuje da će pobediti u pravnom sporu kako bi blokirala zakon koji je potpisao predsednik SAD Džo Bajden (Joe Biden), a koji bi, zabranio njihovu popularnu aplikaciju za kratke video zapise koju koristi 170 miliona Amerikanaca.

Prihodi ByteDance-a za 2023. godinu porasli su na oko 120 milijardi dolara sa 80 milijardi dolara u 2022. godini. Dnevni aktivni korisnici TikToka u SAD čine oko pet procenata ukupnih dnevnih aktivnih korisnika ByteDance-a.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...