pad akcija za 82 odsto

Cineworld se sprema da podnese zahtev za bankrot?

BiznisFirme u fokusuLifestyleSvetU fokusu

19.8.2022 19:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Cineworld se sprema da podnese zahtev za bankrot? Cineworld se sprema da podnese zahtev za bankrot?
Akcije Cineworld-a su pale zbog straha da se druga najveća svetska bioskopska grupa sprema da podnese zahtev za bankrot nakon što je ove nedelje... Cineworld se sprema da podnese zahtev za bankrot?

Akcije Cineworld-a su pale zbog straha da se druga najveća svetska bioskopska grupa sprema da podnese zahtev za bankrot nakon što je ove nedelje saopštila da razgovara o restrukturiranju kapitala zbog loše prodaje karata.

Akcije kompanije pale su za 82 odsto na podnevnom trgovanju u Londonu u petak.

Wall Street Journal je u petak objavio da se očekuje da će zadužena bioskopska grupa podneti peticiju na osnovu poglavlja 11 u SAD i stečajni postupak u Velikoj Britaniji, prenosi Finansial Times.

Grupa je u sredu rekla akcionarima da će „potencijalno restrukturirati svoj bilans kroz sveobuhvatnu transakciju razduživanja“, i dodala da je u razgovorima o dobijanju dodatne likvidnosti i reviziji svog bilansa.

Cineworld se borio da povrati nivoe upisa, okrivljujući nižu prodaju karata od očekivane zbog nedostatka blokbaster filmova.

Grupa je u februaru sprečila bankrot po drugi put u dve godine uprkos tome što se suočila sa isplatom od skoro milijardu dolara kanadskom rivalu Cineplex-u kao kompenzaciju za neuspešnu akviziciju.

Zajmodavci su tada za Financial Times rekli da će, ako Cineworld bude gurnut u bankrot, Cineplex biti jedan od poslednjih poverilaca koji će biti isplaćen.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...