Grupa predvođena firmom Japan Industrial Partners radi na planu za preuzimanje automobilskog giganta

Da li će favorit u trci za preuzimanje kompanije Toshiba dati ponudu u roku?

AutomobiliBiznisPoslovanjeSvet

4.11.2022 16:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Da li će favorit u trci za preuzimanje kompanije Toshiba dati ponudu u roku? Da li će favorit u trci za preuzimanje kompanije Toshiba dati ponudu u roku?
Konzorcijum koji razmatra ponudu za kompaniju Toshiba do 7. novembra najverovatnije neće obezbediti finansije za potencijalno najveći ugovor u Aziji ove godine, navode izvori... Da li će favorit u trci za preuzimanje kompanije Toshiba dati ponudu u roku?

Konzorcijum koji razmatra ponudu za kompaniju Toshiba do 7. novembra najverovatnije neće obezbediti finansije za potencijalno najveći ugovor u Aziji ove godine, navode izvori upućeni u situaciju.

Četiri banke, uključujući Sumitomo Mitsui Banking, koje su razmatrale da upute konzorcijumu predvođenom kompanijom Japan Industrial Partners (JIP) pisma o obavezama u vezi sa kreditima, odlučile su da ne nastave sa planom pre konačnog datuma koji je odredila Toshiba, navode izvori. Banke još uvek nisu donele konačnu odluku, navodi jedan od sagovornika za Bloomberg.

Zajmodavci nisu bili u mogućnosti da naprave obavezujuće ugovore jer grupe koje treba da daju ponude još nisu utvrdile detalje kao što je odluka o konačnom spisku partnera.

JIP konzorcijum, koji je među favoritima, razmatrao je preuzimanje Toshibe po ceni od 2,4 biliona jena (16,2 milijarde dolara), planirajući da prikupi 1,4 biliona jena od banaka, navodi Bloomberg. Grupa i dalje radi na predlogu za preuzimanje.

Investicioni fond Japan Investment Corp (JIC), koji predvodi konkurentsku grupu, dobio je od japanskog Ministarstva ekonomije, trgovine i industrije 27. oktobra odobrenje da poveća svoja sredstva sa 200 milijardi na 900 milijardi jena, izjavio je portparol fonda Motoki Okumura. Sa ovim povećanjem JIC će moći da odgovori na povećanje broja velikih ugovora o otkupu u Japanu i ono nije dodeljeno imajući određene individualne projekte na umu, rekao je Okumura.

Do povećanja je došlo nakon što je JIC obavestio ministarstvo da će morati da uloži barem 500 milijardi jena kako bi preuzeo kompaniju Toshiba, zbog zahteva da investitor obezbedi u okviru ponude minimum 50 odsto kapitala.

  • BIJUTI27

    4.11.2022 #1 Author

    Normalno, pa Toshiba je svetski gigant.

    Odgovori

  • kaćica

    5.11.2022 #2 Author

    Verovatno da hoce.

    Odgovori

  • MAJA

    6.11.2022 #3 Author

    Toshiba je kompanija sa renomeom ali pitanje kakve ce poslovne odluke donositi u ovom neizvesnim vremenima

    Odgovori

  • ZVE84

    6.11.2022 #4 Author

    Toshiba je oduvek bila brend, samo još da vrate kvalitet koji su imali

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...