Drastične promene u rukovodstvu japanskog konglomerata

Upravni odbor kompanije Toshiba dobija dva nova direktora

BiznisPoslovanjeSvetVesti

26.5.2022 18:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Upravni odbor kompanije Toshiba dobija dva nova direktora Upravni odbor kompanije Toshiba dobija dva nova direktora
U kompaniji Toshiba su imenovani članovi upravnog odbora koje su predložile kompanije Elliot i Farallon, njena dva najveća deoničara. Ovaj potez je naznaka preokreta... Upravni odbor kompanije Toshiba dobija dva nova direktora

U kompaniji Toshiba su imenovani članovi upravnog odbora koje su predložile kompanije Elliot i Farallon, njena dva najveća deoničara. Ovaj potez je naznaka preokreta u odnosima između investitora i rukovodstva kompanije.

Pomenuta odluka obećava da će doći do ubrzavanja privatizacije nakon što odlazeći generalni direktor Satoši Cunkava (Satoshi Tsunkawa) napusti kompaniju, piše Financial Times.

Poziciju predsedavajućeg u odboru 146 godina starog konglomerata će zauzeti direktor kompanije Houlihan Lokey, Akihiro Vatanabe (Akihiro Watanabe), a pridružiće mi se upravni direktor japanske podružnice kompanije Farallo Capital Ejdžiro Imai (Eijiro Imai) i Nabil Bandži (Nabeel Bhanji), koji upravlja portfoliom kompanije Elliott Investment Management.

Kandidati će biti formalno izabrani na godišnjem sastanku zakazanom za jun. Od 2015. godine, kada je u Toshibi sprovedena istraga zbog finansijskih malverzacija, konglomerat je imao više skandala i pogrešnih koraka u vezi sa rukovodstvom.

Nesuglasice u vezi sa budućnošću kompanije dovele su do većeg sukoba između tradicionalne japanske uprave i nekih većih fondova koji investiraju u nju, situaciju koja je svojevrsni test za japanske standarde u sferi korporativnog rukovodstva.

  • SUNCOKRET

    26.5.2022 #1 Author

    Tamo gde su veliki prihodi uvek su velike mogućnosti za malverzacije.

    Odgovori

  • DJORDJE1

    27.5.2022 #2 Author

    Neće ih to mnogo uzdrmati, Toshiba svakako ima odlično poslovanje.

    Odgovori

  • TINA

    28.5.2022 #3 Author

    Sigurno je da su doneli ispravnu odluku

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...