Pet supervizora zaduženo za nadzor parcele na kojoj se nalazi zabavni park mas-medijske korporacije

Direktor kompanije Disney odgovorio guverneru Floride

LifestylePoslovanjeSvet

4.4.2023 14:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Direktor kompanije Disney odgovorio guverneru Floride Direktor kompanije Disney odgovorio guverneru Floride
Generalni direktor kompanije Wolt Disney Bob Ajger (Bob Iger) odgovorio je republikanskom guverneru Floride Ronu Desantisu (Ron DeSantis), izrazivši svoj stav u vezi sa... Direktor kompanije Disney odgovorio guverneru Floride

Generalni direktor kompanije Wolt Disney Bob Ajger (Bob Iger) odgovorio je republikanskom guverneru Floride Ronu Desantisu (Ron DeSantis), izrazivši svoj stav u vezi sa navodnom odmazdom koju su vlasti sprovele nakon što je kompanija zauzela stav u vezi sa Zakonom o pravima roditelja u obrazovanju.

Nakon što je prvobitno pokušala da ostane neutralna, kompanija Disney suprotstavila se Zakonu o pravima roditelja u obrazovanju u Floridi, kojim se ograničava diskusija o seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu u obrazovnim ustanovama, piše Reuters.

Ubrzo nakon toga, guverner Desantis i zakonodavno telo Floride preduzeli su poteze kako bi ukinuli “autonomiju” koju je kompanija imala na parceli od 24.000 hektara (9.712 hektara), koja okružuje Walt Disney World odmaralište u Orlandu.

Ajger je, odgovarajući na pitanje na godišnjem sastanku akcionara kompanije, rekao da kompanija možda nije donela dobru odluku kada je zauzela stav o zakonu, ali je dodao da korporacije imaju pravo da izraze svoje mišljenje. On je rekao da se čini da je Desantis odlučio da im “uzvrati istom merom“.

Zahtevati da kompanija bude kažnjena za vršenje ustavnog prava, jednostavno se čini pogrešnim“, rekao je Ajger.

Takođe je napomenuo da Disney zapošljava 75.000 ljudi u državi, kao i da se očekuje da će Disney World ove godine dočekati 50 miliona posetilaca. On je naveo i da Disney planira da poveća investicije na Floridi, te da će u predstojećoj deceniji potrošiti 17 milijardi dolara i otvoriti još 13.000 radnih mesta.

“Ovi napori (vlasti) da se osvete zbog stava koji je kompanija zauzela ne zvuče samo kao da su protiv poslovanja, već i protiv same Floride“, rekao je Ajger.

U februaru, poslanici Floride podržali su zakon kojim se Desantisu daje kontrola nad odborom koji nadgleda razvoj u posebno oporezovanim okruzima. Guverner je potpisao nacrt zakona i imenovao pet supervizora za nadzor parcele na kojoj je Disney imao visok stepen autonomije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...