inicijativa ima za cilj da pomogne startapima da godišnje rastu za 40 odsto

EU pomaže 100 „jednoroga“ kako bi podstakla zelene, digitalne ciljeve

InovacijePreduzetnikSvet

2.6.2023 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

EU pomaže 100 „jednoroga“ kako bi podstakla zelene, digitalne ciljeve EU pomaže 100 „jednoroga“ kako bi podstakla zelene, digitalne ciljeve
Evropska komisija je pokrenula inicijativu da pomogne 100 jednoroga, kako bi postali šampioni u inovativnoj tehnologiji i pomogli u ostvarivanju zelenih i digitalnih ciljeva... EU pomaže 100 „jednoroga“ kako bi podstakla zelene, digitalne ciljeve

Evropska komisija je pokrenula inicijativu da pomogne 100 jednoroga, kako bi postali šampioni u inovativnoj tehnologiji i pomogli u ostvarivanju zelenih i digitalnih ciljeva bloka.

„Jednorozi“ su startapi vredni milijardu dolara ili više, dok se startapi sa inovativnom tehnologijom fokusiraju na značajan naučni ili inženjerski razvoj.

Inicijativa EIC-a „Scale Up 100“ će identifikovati i podržati rast 100 perspektivnih evropskih kompanija sa potencijalom da postanu jednorozi, navodi se u saopštenju izvršnog direktora EU, prenosi Reuters.

Startapi će biti izabrani u oblastima koje doprinose evropskoj zelenoj i digitalnoj tranziciji, kao što su održivost (klima i energija), digitalno i zdravlje.

Odabrani startapi će takođe dobiti pomoć i od grupe pod nazivom EIC Scaling Club, koja uključuje 100 investitora uključujući rizični kapital, rast i vladine fondove, 100 kompanija sa jedinicama za inovacije i 100 nezavisnih mentora.

Inicijativa ima za cilj da pomogne startapima da godišnje rastu za 40 odsto u njihovoj proceni, novim investicijama, partnerstvima i poslovima, i za 50 odsto po istim parametrima za 20 kompanija sa najboljim učinkom za dve godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...