potrošači postali oprezni prema sportskoj odeći i obući

Foot Locker ponovo smanjio prognoze, pad prihoda od 9,9 odsto

Firme u fokusuSvetU fokusu

26.8.2023 15:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Foot Locker ponovo smanjio prognoze, pad prihoda od 9,9 odsto Foot Locker ponovo smanjio prognoze, pad prihoda od 9,9 odsto
Američki trgovac sportskom opremom Foot Locker izvestio je o još jednom tromesečnom padu prihoda i smanjio svoje poslovne izglede po drugi put ove godine... Foot Locker ponovo smanjio prognoze, pad prihoda od 9,9 odsto

Američki trgovac sportskom opremom Foot Locker izvestio je o još jednom tromesečnom padu prihoda i smanjio svoje poslovne izglede po drugi put ove godine jer su potrošači postali oprezni prema sportskoj odeći i obući.

Kompanija je izvestila o padu prihoda od 9,9 odsto na 1,86 milijardi dolara u fiskalnom tromesečju koje je završilo 29. jula, što je malo ispod konsenzusne procene od 1,88 milijardi dolara.

Uporedna prodaja pala je za 9,4 odsto, što kompanija pripisuje „stalnoj slabosti potrošača“ i promenama u ponudi dobavljača, piše Momentum, prenosi Seebiz.

Prilagođena zarada po deonici (EPS) bila je u skladu s očekivanjima na četiri centa, dok je profitna marža pala za 4,6 postotnih bodova zbog veće promotivne prodaje i krađe.

U poslednja dva tromesečja kompanija je bila prisiljena da se oslanja na prodaju kako bi je povećala, jer je njen primarni kupac, koji pripada niskom do srednjem prihodnom razredu, smanjio diskrecijsku robu poput odeće i obuće.

Kompanija se i dalje suočava sa velikim zalihama, koje su na kraju kvartala iznosile 1,8 milijardi dolara i porasle su za 11 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što je još uvek napredak u odnosu na rast od 25 procenata na kraju prethodnog tromesečja.

Uprava je po drugi put snizila poslovna očekivanja i sada očekuje pad prodaje u fiskalnoj godini od osam do devet odsto u odnosu na raniju prognozu pada od 6,5 do osam odsto. Pad prodaje u postojećim trgovinama očekuje se na niovu od devet do 10 odsto u odnosu na raniju prognozu pada od 7,5 do devet procenata

Očekuje se da će prilagođeni EPS iznositi 1,3-1,5 dolara, u odnosu na ranijih dva do 2,25 dolara.

Dionice Foot Lockera su u trgovanju pale 29,1 posto na 16,5 dolara, dok su od početka godine pale 56 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...