jača optimizam u ovoj industriji

Globalni avio-saobraćaj u februaru beleži rast od 21,5 odsto međugodišnje

BiznisSvet

5.4.2024 13:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Globalni avio-saobraćaj u februaru beleži rast od 21,5 odsto međugodišnje Globalni avio-saobraćaj u februaru beleži rast od 21,5 odsto međugodišnje
Globalni vazdušni saobraćaj je u februaru porastao za 21,5 odsto međugodišnje, prema podacima koje je objavila Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA). Ukupan kapacitet,... Globalni avio-saobraćaj u februaru beleži rast od 21,5 odsto međugodišnje

Globalni vazdušni saobraćaj je u februaru porastao za 21,5 odsto međugodišnje, prema podacima koje je objavila Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA).

Ukupan kapacitet, meren u kilometrima, porastao je za 18,7 odsto u odnosu na prethodnu godinu, prenosi Anadolu Agency.  

Ukupan vazdušni saobraćaj, meren prihodovnim putničkim kilometrima, takođe je porastao za 18,7 odsto u odnosu na prošlu godinu u februaru.

Međunarodni saobraćaj je u februaru porastao 26,3 odsto na godišnjem nivou, pri čemu su svi regioni zabeležili dvocifren rast.

 „Postoji dobar razlog da budemo optimistični u pogledu naše industrije u 2024. jer avio-kompanije ubrzavaju ulaganja u dekarbonizaciju, a potražnja putnika pokazuje otpornost pred geopolitičkim i ekonomskim neizvesnostima“, rekao je Vili Volš, generalni direktor IATA.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...