Američka automobilska kompanija smanjuje troškove

GM najavio ukidanje više stotina radnih mesta

AutomobiliLifestyleSvet

1.3.2023 08:49 Autor: Vladimir Jokanović 4

GM najavio ukidanje više stotina radnih mesta GM najavio ukidanje više stotina radnih mesta
Američki proizvođač automobila General motors najavio je da ukida stotine radnih mesta na izvršnom i drugim nivoima u cilju smanjenja troškova i racionalizacije poslovanja.... GM najavio ukidanje više stotina radnih mesta

Američki proizvođač automobila General motors najavio je da ukida stotine radnih mesta na izvršnom i drugim nivoima u cilju smanjenja troškova i racionalizacije poslovanja.

Sektor ljudskih resursa kompanije GM obavestio je zaposlene u dopisu da je proizvođač automobila „posvećen uštedi dve milijarde dolara u naredne dve godine“ tako što će smanjiti korporativne troškove, režijske troškove i složenosti u svim proizvodima fabrike, prenosi Reuters.

GM je u januaru objavio cilj smanjenja troškova od dve milijarde dolara. Kompanija je tom prilikom navela da ne planira otpuštanja, a najavu od utorka nije okarakterisala kao otpuštanja, nego kao „kalibraciju performansi“, kao deo napora za smanjenje strukturalnih troškova.

Američka kompanija navodi da joj je potrebna promena kulture koja omogućava postizanje viših nivoa poslovanja koji su sada potrebni. „U okruženju gde se marže naših konkurenata poboljšavaju, imperativ je da delujemo sada i da se fokusiramo na sopstvenu efikasnost“, saopštilo je rukovodstvo. Akcije kompanije oslabile su za 1,5 odsto nakon najave ukidanja radnih mesta.

Ranije ovog meseca Ford Motor najavio je ukidanje svakog devetog radnog mesta u Evropi, ukupno oko 3.800, kao deo napora da se smanje troškovi, dok je Stellantis ove nedelje potpisao sporazuma sa sindikatima o ukidanju do 2.000 radnih mesta u italijanskim operacija kroz program dobrovoljnog odlaska iz firme.

  • TATJANA

    2.3.2023 #1 Author

    Svi smanjuju troškove tako što otpuštaju radnike, mozda ima i drugih nacina

    Odgovori

  • LEKI

    4.3.2023 #2 Author

    Na zalost ovo ce osetiti najviše radnici

    Odgovori

  • Coka13

    6.3.2023 #3 Author

    Kao i sve drugo i ovo će najviše osetiti radnici.

    Odgovori

  • COKA

    19.3.2023 #4 Author

    I ovde pljuste otkazi, auuu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...