Zbog nepoštovanja pravila o internoj komunikaciji

Goldman Sachs otpustio rukovodioce transakcionog bankarstva

SvetU fokusu

14.9.2023 13:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Goldman Sachs otpustio rukovodioce transakcionog bankarstva Goldman Sachs otpustio rukovodioce transakcionog bankarstva
Grupacija Goldman Sachs otpustila je rukovodioce transakcionog bankarstva, uključujući šefa poslovanja, Harija Murtija (Hari Moorthy), zbog propusta u usaglašenosti sa regulativom (compliance). Kompanija sa... Goldman Sachs otpustio rukovodioce transakcionog bankarstva

Grupacija Goldman Sachs otpustila je rukovodioce transakcionog bankarstva, uključujući šefa poslovanja, Harija Murtija (Hari Moorthy), zbog propusta u usaglašenosti sa regulativom (compliance).

Kompanija sa Wall Streeta otpustila je nekoliko menadžera ove jedinice koji su komunicirali preko neovlašćenih kanala i nisu poštovali internu reviziju, navodi se u dopisu zaposlenima u koji je uvid imao  Bloomberg.

„Nećemo komentarisati pojedinačna disciplinska pitanja. Generalno, našu politiku komunikacije shvatamo ozbiljno i očekujemo da će se svo naše osoblje pridržavati nje“, navodi se u saopštenju banke. „Goldman Sachs ostaje u potpunosti posvećen poslovanju transakcijskog bankarstva.”

Iznenadni otkazi su pogodili jedinicu na kojoj je Goldman naporno radio, pogotovu jer želi da prikupi više korporativnih depozita i generiše stabilne naknade. Tokom obraćanja investitorima u februaru izvršni direktor Goldman Sachsa Dejvid Solomon (David Solomon) istakao je da je ova mlada poslovna jedinica već bila profitabilna.

Banke sa Menhetna su pod velikim pritiskom da usklade politiku interne komunikacije nakon što je državna adminstracija praktično zabranila do tada široko rasprostranjenu upotrebu aplikacije WhatsApp i drugih društvenih platformi u finansijskoj industriji. Federalna pravila zahtevaju od firmi da nadgledaju i arhiviraju sve poruke vezane za poslovanje. Goldman je bila jedna od nekoliko banaka koje su regulatori prošle godine kaznili sa 200 miliona dolara po prekršaju.

Interni memorandum podseća zaposlene na njihovu dužnost da se pridržavaju pravila i da prijave sva primećena odstupanja.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...