Kako će američki gigant upravljati imovinom

Goldman Sachs smanjuje izloženost alternativnim investicijama

BankeSvet

24.1.2023 08:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Goldman Sachs smanjuje izloženost alternativnim investicijama Goldman Sachs smanjuje izloženost alternativnim investicijama
Goldman Sachs grupa najavila je da će njena divizija za upravljanje imovinom značajno smanjiti udeo alternativnih investicija, koje trenutno vrede 59 milijardi dolara, a... Goldman Sachs smanjuje izloženost alternativnim investicijama

Goldman Sachs grupa najavila je da će njena divizija za upravljanje imovinom značajno smanjiti udeo alternativnih investicija, koje trenutno vrede 59 milijardi dolara, a koje opterećuju zaradu banke.

Kako je u intervjuu za Rojters izjavio CIO te divizije Džulijan Solsberi ( Julian Salisbury), Goldman Sachs planira da deo tih sredstava u svom bilansu zameni spoljnim kapitalom.

„Očekivao bih da ću videti značajan pad u odnosu na trenutne nivoe, ali neće otići na nulu“, rekao je Solsberi.

Alternativna sredstva, kako napominje Rojters, mogu uključivati privatni kapital ili nekretnine za razliku od tradicionalnih investicija kao što su akcije i obveznice.

Goldman je, kako je ocenio CNBC, zabeležio loše rezultate u četvrtom tromesečju 2022. godine, promašivši postavljene ciljeve za profit sa velikom razlikom. Najavili su i otpuštanje više od 3.000 zaposlenih, što je najviše od finansijske krize 2008. godine.

Banka će objaviti dodatne detalje o svom planu upravljanja imovinom tokom Goldman Sachsovog dana investitora 28. februara, najavio je Solsberi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...