Cene karata potencijalno niže za oko šest funti

Heathrow prinuđen da smanji naknade za sletanje

BiznisFirme u fokusuSvet

8.3.2023 18:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Heathrow prinuđen da smanji naknade za sletanje Heathrow prinuđen da smanji naknade za sletanje
Aerodrom Heathrow biće prinuđen da smanji naknade sa sletanje nakon što su se avio-kompanije pobunile protiv značajnijih povećanja ovih naplata. Regulatorna agencija za vazduhoplovstvo... Heathrow prinuđen da smanji naknade za sletanje

Aerodrom Heathrow biće prinuđen da smanji naknade sa sletanje nakon što su se avio-kompanije pobunile protiv značajnijih povećanja ovih naplata.

Regulatorna agencija za vazduhoplovstvo Velike Britanije je saopštila da bi naknade, koje se obično prenose direktno na putnike kroz cene karata, trebalo da budu snižene za 6,14 funtisa sadašnjih 31,57 funti po putniku na 25,43 funti od sledeće godine, piše Financial Times.

Najpoznatiji londonski aerodrom i avio-kompanije su vodili sporove u vezi sa tim da li aerodromu treba dozvoliti da poveća svoje takse nakon pandemije, pri čemu su od Heathrow-a dolazili zahtevi da se dozvoli naplata od čak 40 funti po putniku.

Visoki rukovodioci u industrije upozorili su da bi spor mogao da se nastavi. Takođe, aerodromu i avio-kompanijama su dali šest nedelja da za podnošenje žalbe Upravi za konkurenciju i tržišta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...