Londonski aerodrom najavio da neće isplaćivati dividende do kraja 2023. godine

Heathrow prošle godine beležio upola manje gubitke

Firme u fokusuPoslovanjeSvetU fokusu

23.2.2023 13:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Heathrow prošle godine beležio upola manje gubitke Heathrow prošle godine beležio upola manje gubitke
Heathrow je u prošloj godini prepolovio gubitke zahvaljujući oporavku avio-kompanija nakon pandemije, ali rukovodstvo aerodroma upozorava da će sektoru biti potrebno vreme. Takođe, iz... Heathrow prošle godine beležio upola manje gubitke

Heathrow je u prošloj godini prepolovio gubitke zahvaljujući oporavku avio-kompanija nakon pandemije, ali rukovodstvo aerodroma upozorava da će sektoru biti potrebno vreme. Takođe, iz aerodroma su najavili da dividendu neće isplaćivati do kraja 2023. godine.

Vlasnik aerodroma saopštio je da je prilagođeni gubitak pre oporezivanja iznosio 684 miliona funti, što je značajno niže 1,27 milijardi funti, koliko je kompanija izgubila godinu dana ranije, piše Financial Times.

Gubitak je zabeležen i pored toga što je nakon ukidanja ograničenja u prvom kvartalu broj putnika na godišnjem nivou porastao do 66 miliona.

Iz Hearhrow-a navode da je zabeležio rast koji je veći od bilo kog drugog aerodroma na svetu zbog masovnih putovanja. Ipak, u saopštenju navodi i da je ubrzani rast “bio operativno izazovan”.

Aerodrom je bio primoran da ograniči broj putnika kako bi se uspostavila kontrola nakon prekida izazvanih zbog nedostatka osoblja koje je prošle godine poremetilo čitavu industriju.

Heathrow je saopštio da neće isplatiti dividendu svojim vlasnicima 2023. godine i ponovo uputio zahtev vazduhoplovnim regulatorima da dozvole aerodromu da dodatno podigne svoje naknade za finansiranje investicija. Konačna odluka Uprave za civilno vazduhoplovstvo očekuje se sledećeg meseca.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...