tromesečni štrajk se bliži kraju?

Holivudski pisci procenjuju novi predlog o radu studija

LifestyleSvet

12.8.2023 13:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Holivudski pisci procenjuju novi predlog o radu studija Holivudski pisci procenjuju novi predlog o radu studija
Sindikat koji zastupa pisce u štrajku saopštio je da procenjuje novi predlog o radu holivudskih studija nakon tromesečnog zastoja. Udruženje pisaca Amerike (WGA) saopštilo... Holivudski pisci procenjuju novi predlog o radu studija

Sindikat koji zastupa pisce u štrajku saopštio je da procenjuje novi predlog o radu holivudskih studija nakon tromesečnog zastoja.

Udruženje pisaca Amerike (WGA) saopštilo je da je u petak primilo kontrapredlog od Saveza filmskih i televizijskih producenata, koji predstavlja studije. Sindikat će, nakon razmatranja, oceniti ponudu i odgovoriti sledeće nedelje, navodi se u belešci poslatoj članovima WGA u petak uveče, piše Bloomberg.

Pisci su stupili u štrajk 2. maja pošto nisu uspeli da postignu dogovor u pregovorima o ugovoru sa studijima. U julu im se u štrajku pridružio i deo filmskih glumaca.

Najnoviji razvoj događaja označava određeni napredak nakon što je sastanak između AMPTP i WGA završen prošle nedelje bez dogovora o nastavku pregovora.

Veliki studiji su prijavili zaradu veću od očekivane u drugom tromesečju, što je delimično posledica ušteda koje dolaze sa odlaganjem početka realizacije novih projekata.

„Što se mene tiče, ovaj štrajk bi trebalo da se završi što je pre moguće, a ono što nam je potrebno je da se kompanije vrate za pregovarački sto“, rekao je glavni pregovarač udruženja glumaca i zabavljača SAG AFTRA Dankan Krebtri Irland (Duncan Crabtree-Ireland).

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...