Stiže konkurencija četbotovima Bard, Bing i ChatGPT

Ilon Mask pokrenuo kompaniju za razvoj veštačke inteligencije

Svet

13.7.2023 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ilon Mask pokrenuo kompaniju za razvoj veštačke inteligencije Ilon Mask pokrenuo kompaniju za razvoj veštačke inteligencije
Ilon mask (Elon Musk) je pokrenuo dugo najavljivani startap za veštačku inteligenciju, otkrivajući tim inženjera sa kojima želi da stvori alternativu aplikaciji ChatGPT. Startap... Ilon Mask pokrenuo kompaniju za razvoj veštačke inteligencije

Ilon mask (Elon Musk) je pokrenuo dugo najavljivani startap za veštačku inteligenciju, otkrivajući tim inženjera sa kojima želi da stvori alternativu aplikaciji ChatGPT.

Startap će predvoditi Mask, generalni direktor kompanije Tesla i vlasnik kompanije Twitter, koji je ranije nekoliko puta izjavio da razvoj veštačke inteligencije treba pauzirati i regulisati, piše SEEbiz.

„Objavljujem osnivanje kompanije xAI kako bismo razumeli stvarnost“, objavio je Mask na platformi Twitter.

Startap tim uključuje Igora Babuškina, bivšeg inženjera kompanije DeepMind, Tonija Vua (Tony Wu), koji je radio za Google, Kristijana Segedija (Christian Szegedy), istraživača kompanije Google, i Grega Janga (Greg Yang), koji je radio za Microsoft.

Mask je jedini direktor, a Džered Birkal (Jared Birchall), generalni direktor njegove porodične kancelarije, je sekretar.

Milijarder je u aprilu rekao da će uspostaviti TruthGPT, odnosno veštačku inteligenciju koja će težiti istini što je više moguće kako se ne bi takmičila sa Bardom kompanije Google i Bingom kompanije Microsoft.

Generativna AI došla je u centar pažnje nakon što je OpenAI pokrenuo popularni četbot ChatGPT u novembru prošle godine, pre Barda i Binga.

Maskova nova kompanija je odvojena od kompanije X, ali će blisko sarađivati sa platformom Twitter, kompanijom Tesla i drugim kompanijama.

  • Jj992

    13.7.2023 #1 Author

    Ja sam mislila da je ima odavno…

    Odgovori

  • MAJA

    14.7.2023 #2 Author

    Počinje trka i na ovom polju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...