INDIJSKI PAKET EKONOMSKE POMOĆI Modi najavio 264 milijardi dolara za oporavak od krize

SvetVesti

13.5.2020 14:15 Autor: Vladimir Jokanović 0

INDIJSKI PAKET EKONOMSKE POMOĆI Modi najavio 264 milijardi dolara za oporavak od krize INDIJSKI PAKET EKONOMSKE POMOĆI Modi najavio 264 milijardi dolara za oporavak od krize
Premijer Indije Narenda Modi najavio je paket ekonomske pomoći u iznosu od 20.000 milijardi rupija (264 milijardi dolara) za pomoć preduzećima koja su zapala... INDIJSKI PAKET EKONOMSKE POMOĆI Modi najavio 264 milijardi dolara za oporavak od krize

Premijer Indije Narenda Modi najavio je paket ekonomske pomoći u iznosu od 20.000 milijardi rupija (264 milijardi dolara) za pomoć preduzećima koja su zapala u krizu usled zastoja izazvanog epidemijom korona virusa.

U televizijkom obraćanju naciji, on je rekao da će mere podržati poljoprivrednike, industriju, srednja i mala preduzeća, dok bi Ministarstvo finansija trebalo da u narednih nekoliko dana objavi detaljne instrukcije za one kojima je pomoć namenjena, prenosi BBC.

Modi je istakao da paket ekonomske pomoći iznosi približno 10 odsto BDP Indije, kao da je prevashodni cilj države da pomogne onima koji su izgubili posao i ugašenim preduzećima.

On je takođe naveo da će stroga zabrana izlaska iz kuća važiti do 17. maja, kada će stupiti na snagu nova pravila zaštite od epidemije. U Indiji je registrovano više od 70.000 slučajeva zaraze korona virusom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...