porasli indeksi rudarstva, energije, gasa...

Industrijska proizvodnja Kine porasla za 6,6 odsto u novembru

BiznisSvet

15.12.2023 12:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Industrijska proizvodnja Kine porasla za 6,6 odsto u novembru Industrijska proizvodnja Kine porasla za 6,6 odsto u novembru
Kineska industrijska proizvodnja poboljšala se u novembru za 6,6 odsto na godišnjem nivou, objavio je u petak Nacionalni biro za statistiku Kine. Indeks sektora... Industrijska proizvodnja Kine porasla za 6,6 odsto u novembru

Kineska industrijska proizvodnja poboljšala se u novembru za 6,6 odsto na godišnjem nivou, objavio je u petak Nacionalni biro za statistiku Kine.

Indeks sektora rudarstva povećan je za 3,9 procenata, prerađivačke industrije za 6,7 odsto, a proizvodnja i snabdevanje električnom energijom, toplotnom energijom, gasom i vodom porasli su za 9,9 procenata, prenosi Anadolu Agency.

Dodata vrednost visokotehnološke proizvodnje porasla je za 6,2 odsto na godišnjem nivou, saopštio je statistički biro.

„U prvih 11 meseci ukupna dodata vrednost industrijskih preduzeća porasla je za 4,3 odsto na godišnjem nivou“, navodi se u saopštenju.

Biro je dodao da je indeks menadžera nabavke u proizvodnji iznosio 49,4 odsto, a indeks očekivanja proizvodnje i rada 55,8 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...