Seul rešen da pobedi u tehnološkom "ratu"

Južna Koreja ulaže više od sedam milijardi u proizvodnju čipova

InvesticijeSvet

13.5.2024 08:43 Autor: Vladimir Jokanović 0

Južna Koreja ulaže više od sedam milijardi u proizvodnju čipova Južna Koreja ulaže više od sedam milijardi u proizvodnju čipova
Južna Koreja priprema planove za paket podrške vredan više od 7.3 milijarde dolara za investicije i istraživanja u čipovima, izjavio je ministar finansija u... Južna Koreja ulaže više od sedam milijardi u proizvodnju čipova

Južna Koreja priprema planove za paket podrške vredan više od 7.3 milijarde dolara za investicije i istraživanja u čipovima, izjavio je ministar finansija u nedelju, nakon što je vlada zacrtala cilj da pobedi „u rati“ u poluprovodničkoj industriji.

Ministar finansija Čoi Sang-mok rekao je da će vlada uskoro objaviti detalje paketa, koji cilja na materijale za čipove, proizvođače opreme i kompanije bez sopstvenih fabrika u lancu snabdevanja poluprovodnicima, prenosi Reuters.

Program bi mogao da uključi ponude za političke kredite i osnivanje novog fonda koji će finansirati državne i privatne finansijske institucije, rekao je Čoi izvršnim direktorima domaćih proizvođača čipova, navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

Južna Koreja takođe gradi mega-klaster čipova u Jonginu, južno od Seula, koji je predstavljen kao najveći takav visokotehnološki kompleks u svetu. Predsednik Jun Suk Jeol obećao je da će uložiti sve moguće resurse u pobedu „u ratu“ u čipovima, obećavajući poreske olakšice za investitore.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.