Povlačenje američkog lanca restorana brze hrane

KFC prodaje biznis u Rusiji za 100 miliona evra

BiznisSvet

7.12.2022 16:36 Autor: Vladimir Jokanović 5

KFC prodaje biznis u Rusiji za 100 miliona evra KFC prodaje biznis u Rusiji za 100 miliona evra
Evropski operater restorana AmRest pristao je da proda poslovanje lanca restorana KFC u Rusiji lokalnoj kompaniji Almira. Iznos transakcije biće najmanje 100 miliona evra,... KFC prodaje biznis u Rusiji za 100 miliona evra

Evropski operater restorana AmRest pristao je da proda poslovanje lanca restorana KFC u Rusiji lokalnoj kompaniji Almira. Iznos transakcije biće najmanje 100 miliona evra, a ugovor će morati da odobre Federalna antimonopolska služba i američki Yum, u čijem je vlasništvu KFC.

Prema AmRestu, nakon priznavanja obezvređenosti ruskog poslovanja u konsolidovanim finansijskim izveštajima od 30. juna 2022. godine, završetak transakcije neće zahtevati „dodatna prilagođavanja“, prenosi Komersant.

AmRest trenutno upravlja sa 215 KFC lokacija u Rusiji. Još u maju AmRest je pokušao da proda svoju rusku podružnicu, koja upravlja restoranima KFC i Pizza Hut, domaćem investicionom fondu VTB Capital, ali je posao propao zbog sankcija protiv VTB.

AmRest se povlači iz Rusije, kao i stotine drugih zapadnih kompanija koje su prodale ili zatvorile svoje operacije u toj zemlji, posle invazije Moskve na Ukrajinu, prenosi Reuters. Kompanija je saopštila da prodaja neće zahtevati dodatna obezvređivanja od onih uknjiženih u obračunskom periodu koji se završio u junu. Pre ukrajinske krize, Rusija je bila jedno od najvećih tržišta kompanije AmRest.

  • SUNCOKRET

    7.12.2022 #1 Author

    Sigurna sam da će ovo vise štetiti KFCu nego rusima. Naći ced se već neki ruski tajkun da ovo kupi i reorganizuje ali se bar profit neće iz’ositi iz Rusije.

    Odgovori

  • Dunja5

    7.12.2022 #2 Author

    Ooo da, slazem se da ce njima vise stetiti. Bas treba ispratiti ovo ubuduće.

    Odgovori

  • GOCA BG

    7.12.2022 #3 Author

    Jos jedan lanac koji odlazi,ali na njihovu stetu…

    Odgovori

  • Roka

    8.12.2022 #4 Author

    pametan potez, sankcije će duuugo duuugo trajati … !!!!!!!!

    Odgovori

  • LEKI

    7.1.2023 #5 Author

    Mudar potez svakako

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...