Biće predstavljeno 69 modela

Kina podstiče kupovinu e-automobila u seoskim područjima

AutomobiliLifestyleSvet

19.6.2023 17:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kina podstiče kupovinu e-automobila u seoskim područjima Kina podstiče kupovinu e-automobila u seoskim područjima
Kineske vlasti su pokrenule ovogodišnju promotivnu kampanju za vozila na novu energiju (NEV) u ruralnim oblastima na tri lokacije – Vusiju na istoku Kine,... Kina podstiče kupovinu e-automobila u seoskim područjima

Kineske vlasti su pokrenule ovogodišnju promotivnu kampanju za vozila na novu energiju (NEV) u ruralnim oblastima na tri lokacije – Vusiju na istoku Kine, Ćiongaju na jugu i Đingmenu u centralnom delu ove zemlje.

Kako je saopštilo Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija (MIIT), jedno od pet vladinih tela koja su pokrenula kampanju, akcija će trajati od juna do decembra, prenosi Beta, pozivajući se na kinesku Sinhuu.

Ukupno će biti predstavljeno 69 modela NEV, saopštilo je Ministarstvo i pozvalo proizvođače i distributere NEV-a da finaliziraju prodajne politike i poboljšaju sisteme korisničkih usluga.

Operateri mesta za punjenje, takođe, trebalo bi da ponude popuste na usluge punjenja, dok bi platforme za elektronsku trgovinu trebalo da prodaju automobile online, dodalo je ministarstvo.

Kina je objavila smernice za pomoć ljudima koji žive u ruralnim područjima da kupuju i koriste NEV, sa fokusom na podsticanje izgradnje infrastrukture za punjenje.

Prodaja NEV u Kini je porasla za 60,2 odsto na godišnjem nivou na 717.000 komada u maju, a proizvodnja NEV iznosila je 713.000 komada prošlog meseca, što je povećanje od 53 odsto u odnosu na isti period prošle godine, navodi Sinhua.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...