Posle 15 godina pauze

Kina ponovo spremna za uvoz svinjetine iz Rusije

SvetU fokusu

29.12.2023 09:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kina ponovo spremna za uvoz svinjetine iz Rusije Kina ponovo spremna za uvoz svinjetine iz Rusije
Rusija će nastaviti izvoz svinjskog mesa u Kinu posle 15 godina, rekao je šef ruske nacionalne poljoprivredne organizacije Roselkoznadzor Sergej Dankvert. Prema njegovim rečima... Kina ponovo spremna za uvoz svinjetine iz Rusije

Rusija će nastaviti izvoz svinjskog mesa u Kinu posle 15 godina, rekao je šef ruske nacionalne poljoprivredne organizacije Roselkoznadzor Sergej Dankvert.

Prema njegovim rečima pripreme za isporuku uglavnom su završene, a nadležni organi sada treba da obave završne tehničke provere izvoznika. Očekuje se da će isporuke mesa početi u narednih nekoliko meseci, prenosi Politika.

Kina je u septembru ukinula privremena ograničenja na uvoz odobrenog ruskog svinjskog mesa nakon procene ruskog sistema kontrole afričke svinjske kuge. Peking je prvobitno uveo zabranu 2008. zbog izbijanja ASF-a.

Predstavnici kineske carine su posetili Rusiju kako bi procenili svinjarska preduzeća koja bi potencijalno izvozila meso u zemlju kao deo kompleksnih mera za ukidanje ograničenja.

Relevantne strane su takođe završile procedure oko protokola za inspekcijske, karantinske, veterinarske i sanitarne uslove, kao i nacrt sertifikata za izvoz svinjskog mesa.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...