peking osniva novi fond u ovom sektoru

Kineski proizvođač čipova za automobile prikupio više od 1,8 milijardi dolara

AutomobiliLifestyleSvet

7.9.2023 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kineski proizvođač čipova za automobile prikupio više od 1,8 milijardi dolara Kineski proizvođač čipova za automobile prikupio više od 1,8 milijardi dolara
Kineski proizvođač automobilskih čipova GTA Semiconductor nedavno je zaokružio rundu finansiranja, koju je uglavnom dotirala država, u vrednosti višoj od 1,8 milijardi dolara, izvestio... Kineski proizvođač čipova za automobile prikupio više od 1,8 milijardi dolara

Kineski proizvođač automobilskih čipova GTA Semiconductor nedavno je zaokružio rundu finansiranja, koju je uglavnom dotirala država, u vrednosti višoj od 1,8 milijardi dolara, izvestio je državni Securities Times, pri čemu je taj potez opisan kao jasan signal domaćoj industriji proizvodnje čipova da je Peking i dalje spreman da ulažu u taj sektor.

Sa ovom državnom injekcijom kapitala, GTA Semiconductor sa sedištem u Šangaju, jedan od najvećih kineskih proizvođača automobilskih čipova, je za manje od dve godine prikupio više od 2,7 milijardi dolara uglavnom državnih sredstava, navodi kineski Securities Times.

Suma, koju su neki kineski mediji opisali kao jednu od najvećih ove godine, dolazi u vreme dok se Kina priprema za pokretanje novog investicionog fonda, koji podržava država i koji ima za cilj da prikupi oko 40 milijardi dolara za svoj sektor poluprovodnika, ekskluzivno je preneo Reuters u utorak.

Reuters nije mogao da dođe do informacije i da utvrdi da li je najnovije prikupljanje sredstava proizvođača automobilskih čipova vezano za ovaj novi fond ili ne.

GTA Semiconductor je podržan od strane državnih kompanija rizičnog kapitala kao što je Spinnotec sa sedištem u Šangaju.

Velika suma koju je prikupio GTA Semiconductor naglašava posvećenost Pekinga da podrži domaće proizvođače usred stalnog nastojanja da se svoje sposobnosti za proizvodnju čipova odviknu od inostrane zavisnosti, navodi Securities Times.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...