Američki farmaceutski gigant pred bankrotom

Kompanija Johnson&Johnson mora da plati milionske odštete

Svet

20.7.2023 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kompanija Johnson&Johnson mora da plati milionske odštete Kompanija Johnson&Johnson mora da plati milionske odštete
Sud u Kaliforniji presudio je da kompanija Johnson&Joihnson mora da plati oko 17 miliona dolara pacijentu obolelom od raka koji tvrdi da je njegovu... Kompanija Johnson&Johnson mora da plati milionske odštete

Sud u Kaliforniji presudio je da kompanija Johnson&Joihnson mora da plati oko 17 miliona dolara pacijentu obolelom od raka koji tvrdi da je njegovu bolest prouzrokovao bebi puder te kompanije.

Oštećeni je optužio kompaniju Johnson&Johnson da je korišćenje njihovog proizvoda od detinjstva kod njega dovelo do pojeve malignog mezotelioma u tkivu u blizini srca, prenosi Euronews, pozivajući se na CNN.

Porota je presudila da oštećeni ima pravo na naknadu računa za lečenje, kao i za pretrpljeni bol i patnju, ali nije dodatno kaznila kompaniju J&J, čiji advokat je najavio žalbu na ovu presudu. Oštećeni neće moći da dobije novac u dogledno vreme, zbog zahteva J&J da proglasi bankrot i zamrzne imovinu.

Hiljade ljudi tužili su J&J tražeći odštetu na osnovu tvrdnji da proizvodi ove kompanije, među kojima je i puder za bebe, izazivaju rak. Kompanija nastoji da svoje probleme reši proglašenjem bankrota i nagodbom u ukupnom iznosu od više od osam milijardi dolara, kojom bi kolektivno isplatile sve koji su je dobili na sudu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...