dve kompanije najavile saradnju na duže staze

LGES investira u australijsku rudarsku kompaniju za snabdevanje litijumom

Firme u fokusuInvesticijeSvetU fokusu

19.5.2023 18:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

LGES investira u australijsku rudarsku kompaniju za snabdevanje litijumom LGES investira u australijsku rudarsku kompaniju za snabdevanje litijumom
Južnokorejska kompanija LG Energy Solution (LGES) saopštila je u petak da je potpisala sporazum sa australijskim proizvođačem litijuma, u ​​nastojanju da poboljša nabavku kritičnog... LGES investira u australijsku rudarsku kompaniju za snabdevanje litijumom

Južnokorejska kompanija LG Energy Solution (LGES) saopštila je u petak da je potpisala sporazum sa australijskim proizvođačem litijuma, u ​​nastojanju da poboljša nabavku kritičnog minerala koji se koristi u baterijama električnih vozila (EV).

Prema sporazumu potpisanom sa Green Technology Metals, LGES će kupiti oko 7,89 odsto udela u australijskoj kompaniji. Na taj način imaće pristup litijumovoj rudi, i to 25 odsto od ukupne godišnje proizvodnje u narednih pet godina, saopštio je proizvođač iz Seula, prenosi Korea Times.

Ruda litijuma je kritičan mineral u lancima snabdevanja EV baterijama. Koristi se kao sirovina za ekstrakciju litijum hidroksida, jednog od litijumskih proizvoda koji se upotrebljavaju za izradu katodnih materijala koji određuju snagu EV baterije.

LGES je saopštio da su se dve kompanije složile da izgrade partnerstvo na duge staze.

Green Technology Metals poseduje i upravlja sa četiri rudnika litijuma u ​​Severnoj Americi. LGES će se isporučivati koncentratom litijumske rude iskopanom iz bloka Seimour u Ontariju koji ima nalazište minerala od oko 10 miliona tona, navedeno je u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...