Druga ekonomija sveta uložila 15 miliona dolara za hitne popravke auto-puteva u poplavljenim regijama

Logistička i transportna industrija u Kini beleži stabilan napredak

BiznisInfrastrukturaSvet

28.6.2022 11:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Logistička i transportna industrija u Kini beleži stabilan napredak Logistička i transportna industrija u Kini beleži stabilan napredak
Kineska industrija logistike i cirkulacije teretnog transporta beleži stabilan napredak i pokazuje znake oporavka usled kontinuiranih napora za stabilizaciju industrijskih lanaca snabdevanja. „Kina je... Logistička i transportna industrija u Kini beleži stabilan napredak

Kineska industrija logistike i cirkulacije teretnog transporta beleži stabilan napredak i pokazuje znake oporavka usled kontinuiranih napora za stabilizaciju industrijskih lanaca snabdevanja.

„Kina je napravila poboljšanje u otklanjanju čepova i ujednačavanju logistike zahvaljujući kombinovanim naporima različitih lokaliteta i vladinih organa“, izjavio je zamenik ministra saobraćaja Džao Čongđiu (Zhao Chongjiu) na konferenciji za novinare, prenosi agencija Beta, pozivajući se na CMG.

Prema njegovim rečima, ključni logistički indikatori kao što su putevi, železnice i luke zabeležili su stabilan rast, a broj kamiona na brzim putevima je 24. juna dostigao 7,48 miliona, što je 18,3 odsto više u odnosu na isti dan 2019.

„U prvoj polovini ove godine se očekuje povećanje kineskog obima tereta železnicom i vodom za 20, odnosno 15 odsto od 2019. godine“, izjavio je kineski ministar.

Glavna transportna čvorišta takođe ubrzavaju tempo obnavljanja proizvodnje, sa dnevnim prosečnim protokom kontejnera u šangajskoj luci od 125.800 produžnih jedinica za prenos ovog meseca, oporavljajući se više od 95 odsto nivoa iz 2021, prenela je CMG.

Dok je ponovna pojava epidemije korona virusa povećala pritisak na transportnu industriju i lanac snabdevanja, Kina je pojačala mere da dodatno obezbedi nesmetan tok logistike i cirkulacije teretnog transporta.

„Kina je pojačala nadzor nad prekomernim političkim merama koje su preduzele lokalne vlasti u odnosu na logistiku“, ukazao je Džao Čungđiju.

Napomenuvši da su mnogi regioni u Kini doživeli obilne kiše i poplave koje su uništile saobraćajnu infrastrukturu, kineski ministar je rekao da će mere u vezi sa saobraćajem biti uvedene kako bi se održala prevencija katastrofa.

Nakon ulaska u sezonu poplava, Kina je odobrila oko 15 miliona dolara za podrške hitnim popravkama auto-puteva u regionima pogođenim poplavama, uključujući provincije Guangdung, Guangsi, Djijangsi i Hunan.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...