dve godine nakon najave

Mask konačno predstavio Cybertruck

AutomobiliHi-techLifestyleSvet

2.12.2023 14:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Mask konačno predstavio Cybertruck Mask konačno predstavio Cybertruck
Ilon Mask (Elon Musk) predstavio je u četvrtak dugoiščekivani Cybertruck, futuristički dizajniran električni pikap za koji je već navodno dobio milion rezervacija. Američki milijarder... Mask konačno predstavio Cybertruck

Ilon Mask (Elon Musk) predstavio je u četvrtak dugoiščekivani Cybertruck, futuristički dizajniran električni pikap za koji je već navodno dobio milion rezervacija.

Američki milijarder u najnovijem vozilu svoje kompanije Tesla uvezao se u sedište firme u teksaškom gradu Ostinu te proučio kako je reč o „proizvodu budućnosti“, prenosi SEEbiz.

„Mislim da je ovo naš najbolji proizvod“, rekao je Mask o vozilu koje se dugo čekalo i na sva zvona najavljivalo, a konačno predstavljanje dogodilo se sa dvogodišnjim zakašnjenjem. Inače, pikap je omiljeno vozilo Amerikanaca. Električne verzije već postoje i Teslini najveći konkurenti su Rivain, General Motors i Ford.

Cybertruck izgleda kao kombinacija između letećeg automobila iz filma “Blade Runner” (1982) i modela “Wet Nellie” viđenog u filmu “Špijun koji me voleo”, rekao je Mask.

Osnovni model Cybertrucka prodaje se po ceni od 60.000 dolara. Najskuplja verzija iznosi 99.990 dolara. Može postići brzinu od 210 kilometara na sat, voziti 515 kilometara te vući pet tona.

Mask predviđa da će se 2025. godine prodavati četvrt milijuna Cybertruckova godišnje. Komentari nakon predstavljanja često su se svodili na kritikovanje izgleda vozila, koji odudara od standardnih vozila na putu.

I sam Mask priznao je kako je reč o „radikalnom proizvodu“ i cilj mu je da pomeri granice i standarde onoga što inače vidimo na putu.

„Napokon budućnost izgleda kao budućnost“, poručio je Mask predstavljajući vozilo sa karoserijom praktično bez ijedne „obline“.

Britanski list The Guardian podseća na to da je Cybertruck koštao čak 50 odsto više nego što je Mask najavljivao 2019. godine. Piše i da su deonice Tesle pale jedan procenat u produženoj trgovini pa se čini da Maskov entuzijazam ne dele i investitori.

  • HANA

    3.12.2023 #1 Author

    Multi-milioner…može mu se da se igra…

    Odgovori

  • BLIZANAC

    3.12.2023 #2 Author

    Bas izgleda nadrealno

    Odgovori

  • REA

    3.12.2023 #3 Author

    Veliki kontrasti u svetu… jedni bez vode i hrane drugi pak samo sto ne polete…

    Odgovori

  • SHALIMAR

    3.12.2023 #4 Author

    Izgleda kao da moze i da leti😂

    Odgovori

  • ZVONČICA

    3.12.2023 #5 Author

    A tu je i vrtoglava cena

    Odgovori

  • MARA

    3.12.2023 #6 Author

    Neverovatno izgleda

    Odgovori

  • AJA

    4.12.2023 #7 Author

    Bas mocno izgleda

    Odgovori

  • Vale

    10.12.2023 #8 Author

    E dobro je da je to konacno uradio

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...