Borba protiv botova na društvenoj platformi

Mask najavio uvođenje pretplate za X

LifestyleSvet

19.9.2023 12:46 Autor: Vladimir Jokanović 3

Mask najavio uvođenje pretplate za X Mask najavio uvođenje pretplate za X
Milijarder Ilon Mask (Elon Musk) nagovestio je da se društvena mreža X (ranije Twitter) priprema da počne da naplaćuje pristup platformi svim korisnicima. Ključni... Mask najavio uvođenje pretplate za X

Milijarder Ilon Mask (Elon Musk) nagovestio je da se društvena mreža X (ranije Twitter) priprema da počne da naplaćuje pristup platformi svim korisnicima. Ključni razlog za uvođenje pretplate je borba protiv botova, koji su postali problem za kompaniju.

„Prelazimo na malu mesečnu uplatu za korišćenje sistema“, rekao je Mask na sastanku sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom. X trenutno naplaćuje korisnicima samo svoju pretplatničku uslugu X premium koja košta 11 dolara mesečno, prenosi Guardian.

Mask je istakao da bi cena od nekoliko dolara mogla da odvrati operatere softvera od kreiranja botova i njihovog uključivanja na društvenu mrežu. „Osim toga, svaki put kada kreator bota želi da napravi još jednog bota, trebao bi mu još jedan novi način plaćanja“, naveo je Mask.

On je naveo da X ima oko 550 miliona korisnika mesečno koji generišu do 200 miliona postova dnevno. Ranije je platforma merila svoju korisničku bazu drugačijim metodom, dnevno aktivnim korisnicima koji se mogu unovčiti, a koja je iznosila 238 miliona pre nego što je Mask kupio Twitter u oktobru 2022. godine.

Maskov razgovor sa Netanjahuom najavljen je kao rasprava o tehnologiji i veštačkoj inteligenciji, ali se ubrzo okrenuo ka slobodi govora i antisemitizmu usled optužbi da X ne čini dovoljno da suzbije rasistički govor na platformi. Izraelski premijer je izrazio nadu da će Mask pronaći nove načine u okviru prvog amandmana da suzbije antisemitizam i druge oblike mržnje.

  • SABRINA

    19.9.2023 #1 Author

    Zaista bi trebalo više da se poradi na objavama gde su zastupljeni govori mržnje.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    19.9.2023 #2 Author

    U pravu je,i treba…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...