Čečenski lider izneo kontovrznu tvrdnju

Mask negirao vest da je Kadirovu poklonio auto

LifestyleSvetZanimljivosti

19.8.2024 16:27 Autor: Vladimir Jokanović 5

Mask negirao vest da je Kadirovu poklonio auto Mask negirao vest da je Kadirovu poklonio auto
Biznismen Ilon Mask (Elon Musk) nije potvrdio da je poklonio lideru Čečenije Ramzanu Kadirovu automobil Tesla Cybertruck. Kadirov je 17. avgusta snimio kratak film... Mask negirao vest da je Kadirovu poklonio auto

Biznismen Ilon Mask (Elon Musk) nije potvrdio da je poklonio lideru Čečenije Ramzanu Kadirovu automobil Tesla Cybertruck. Kadirov je 17. avgusta snimio kratak film u kojem vozi pomenuti automobil, na koji je instaliran mitraljez. Kadirov je izjavio da je dobio automobil i zahvalio Masku, obećavši da će Cybertruck poslati u zonu vojne operacije.

Novinar New York Timesa Set Abramson izjavio je da Mask „obezbeđuje vozila, spremna za vojnu upotrebu, neprijateljima Amerike koji su pod sankcijama“. Korisnici društvene mreže X primetili su da ovo takođe krši pravila same Tesle, koja je naglasila da Cybertruck nije vojno vozilo, prenosi Komersant.

Ilon Mask je odgovorio na ovu diskusiju u komentarima na post novinara. „Da li ste zaista toliko retardirani da mislite da sam poklonio Cybertruck ruskom generalu? Još jedan primer koliko mediji lažu“, napisao je Mask u odgovoru na društvenoj mreži X.

Čečenski lider takođe je pozvao Ilona Maska da poseti Grozni i obećao da će ga dočekati „kao najdražeg gosta“. Na ovaj poziv američki biznismen nije odgovorio.

Magazin Defense One izvestio je u februaru da ruske trupe već nekoliko meseci koriste usluge komunikacije putem Starlink sistema kompanije SpaceX, u vlasništvu Ilona Maska. Mask tvrdi da SpaceX nije direktno niti indirektno prodao terminale Starlinka Rusiji.

  • SUNCE

    19.8.2024 #1 Author

    Musk i Tramp bi kao dva slobodomidleca uma mogli da normalizuju situaciju u svetu i da zaustave globalista u njihovim paklenim planovima.

    Odgovori

  • SABRINA

    20.8.2024 #2 Author

    Ko će ga znati, ko koga pomaže.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    21.8.2024 #3 Author

    Lepo im je Mask odgovorio…

    Odgovori

  • REA

    25.8.2024 #4 Author

    Ovaj mu pokloni ovaj ga odruka… nije lepo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.