U trenutku kada berze kriptovaluta pokušavaju da dokažu svoju solventnost

Mazars Group suspendovao sve poslove sa velikim kripto berzama

BerzaSvetU fokusu

19.12.2022 09:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mazars Group suspendovao sve poslove sa velikim kripto berzama Mazars Group suspendovao sve poslove sa velikim kripto berzama
Računovodstvena kompanija Mazars Group obustavila je sav rad sa svojim kripto klijentima.Odluka o prekidu veza s berzama Binance, KuCoin i Crypto.com dolazi neposredno nakon... Mazars Group suspendovao sve poslove sa velikim kripto berzama

Računovodstvena kompanija Mazars Group obustavila je sav rad sa svojim kripto klijentima.
Odluka o prekidu veza s berzama Binance, KuCoin i Crypto.com dolazi neposredno nakon što je globalna računovodstvena firma objavila izveštaje za nekoliko menjačnica digitalne imovine.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada velike berze kriptovaluta pokušavaju da dokažu svoju solventnost i pokazuju da imaju dovoljno novca da pokriju povlačenja klijenata, prenosi SeeBiz.

Izvršni direktori kompanija Binance i Crypto.com nastojali su da dokažu različitu poslovnu praksu od onoga što se dogodilo u kripto berzi FTX, koja je optužena za nezakonito korišćenje depozita klijenata godinama, pre nego što je podnela zahtev za stečaj. Njen osnivač, Sem Bankman Frid (Sam Bankman-Fried), suočava se sa više tačaka optužnice za prevaru i pranje novca.

Mazars je otpustio organizaciju nekadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa (Donald Trump) kao klijenta u februaru, navodeći kao razlog nedostatak pouzdanosti u njenim finansijskim izveštajima.

Iz Grupe Mazars su u izjavi za CNBC naglasili da su „pauzirali svoju aktivnost u vezi sa pružanjem Izveštaja o dokazima o rezervama za subjekte u sektoru kriptovaluta zbog zabrinutosti u vezi sa načinom na koji javnost razume te izveštaje“.

U izjavi se dodaje da se Mazarsovi Izveštaji o dokazima o rezervama „izvode u skladu sa standardima izveštavanja relevantnim za izveštaje o dogovorenim postupcima. Oni ne predstavljaju garanciju, niti revizijsko mišljenje o predmetu. Umesto toga, oni Izveštaj o ograničenim nalazima utemeljenim na dogovorenim postupcima obavljenim na predmetu u istorijskom trenutku”, nastavlja se u izjavi.

Potparol najveće svetske kripto berze Binance izjavio je za CNBC da je „Mazars naznačio da će privremeno pauzirati svoj rad sa svim svojim kripto klijentima na globalnom nivou, što uključuje Crypto.com, KuCoin i Binance.“

„Nažalost, to znači da trenutačno nećemo moći da sarađujemo sa Mazarsom“, istakao je Binance.

I bitcoin i Binance-ov BNB token pali su nakon vesti, pri čemu je bitcoin u početku pao za gotovo tri odsto, a Binance-ov izvorni token za blizu 5,5 procenata.

Mazarsov južnoafrički ogranak objavio je dokaz o rezervama za Binance na pet stranica 7. decembra, ali izveštaj više nije dostupan na veb stranici te kompanije od petka ujutru. Za razliku od standardnih revizija, dokaz o rezervama za Binance odnosio se samo na bitcoin.

Crypto.com je 9. decembra objavio dokaz o rezervama koje je revidirao Mazars, potvrđujući da se imovina korisnika drži po osnovi 1-na-1, što znači da su svi depoziti bili 100 odsto pokriveni rezervama Crypto.com-a.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...