Proizvođači EV snizili cene u SAD

Mercedes daje podsticaje do 4.000 dolara za kupovinu njegovih električnih modela

AutomobiliLifestylePoslovanjeSvet

20.2.2023 11:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Mercedes daje podsticaje do 4.000 dolara za kupovinu njegovih električnih modela Mercedes daje podsticaje do 4.000 dolara za kupovinu njegovih električnih modela
Kompanija Mercedes-Benz daje vlasnicima električnih automobila u Sjedinjenim Američkim državama (SAD) dobar razlog da zamene svoja vozila za jedan od njihovih EQ modela. Drugim... Mercedes daje podsticaje do 4.000 dolara za kupovinu njegovih električnih modela

Kompanija Mercedes-Benz daje vlasnicima električnih automobila u Sjedinjenim Američkim državama (SAD) dobar razlog da zamene svoja vozila za jedan od njihovih EQ modela.

Drugim rečima, Mercedes daje vlasnicima drugih električnih automobila čak 4.000 dolara podsticaja za kupovinu nekih od Mercedesovih najnovijih električnih modela, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Najveći popusti su na EQS limuzinu i terence s popustom od 2.500 dolara. Nova EQE limuzina ima popust od 1.000 dolara, dok EQB terenac ima 500 dolara podsticaja.

Takođe, do 1. maja Mercedes ima EQ Conquest program vredan 1.500 dolara za ta ista vozila. Da bi se kvalifikovali za taj popust, neophodno je dostaviti dokaz o posedovanju električnog ili hibridnog električnog vozila.

U pravim okolnostima tako se može dobiti čak 4.000 dolara potencijalne uštede ako se kupuje Mercedes u SAD.

U proteklih nekoliko nedelja u SAD se beleže velike promene u cenama električnih vozila. Prošlog meseca kompanija Tesla je snizila cene 20 odsto na većini modela. Razlog tome je novi Zakonu o smanjenju inflacije, prema kojem automobilske kompanije mogu zaobići stroge severnoameričke propise za električna vozila kako bi zatražile poreski kredit od 7.500 USD na automobile.

Iako su neki proizvođači, kao što je Ford, odlučile da ne prenesu taj vladin podsticaj na kupce, drugi su uveliko smanjili cene. Među prvima to su učinili Volkswagen i Audi, a zatim i Volvo. Čak je i njihov potpuno električni brend Polestar snizio lizinga za više od 150 dolara mesečno na potpuno isti način.

  • Anna

    21.2.2023 #1 Author

    Avi se trude da ostanu konkurentni u trci za prelazak na električna vozila. Popust od 4000 dolara za Mercedes je zaista dobar popust

    Odgovori

  • GOCA BG

    21.2.2023 #2 Author

    Na sve nacine pokusavaju da privuku sto veci broj kupaca…

    Odgovori

  • Tina

    26.2.2023 #3 Author

    Kupuju se I dalje ovi automobili. Nece svi odjednom da predju na elektronska vozila

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...